Yozgat Bozok Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu

Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermekte olan Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu 2018 yılında kurulmuştur

    Yozgat Bozok Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu
    26 Nisan 2019 - 11:03 - Güncelleme: 27 Nisan 2019 - 15:13

         ÖĞRENCİ HATİCE BUDAK

     Kuruluşunda Yozgat İl Defterdarı Erdoğan YILDIRANER, Bozok Üniversitesi

    Tıp Fakültesi Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Murat KORKMAZ öncülük etmiştir. Şuanki mevcut Yönetim Kurulunda kuruluşunda öncülük edenlere ek olarak Doktora Öğretim Üyesi Sercan SARI ve Topluluk Başkanı Süleyman Batuhan ŞENCAN, topluluğun okçuluk talimlerini, etkinliklerini ve yarışmalarını düzenlemektedir. Topluluk okçuluk talimlerine ilk başladığı zamanlarda yaklaşık 15 – 20 kişiye eğitim verilirken, son 1 senede artan ilgiyle birlikte 50 – 60 kişiye eğitim vermektedir.

     

    Topluluk, ilk kez 2018 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Okçuluğu Federasyonu’nun düzenlediği “3. Üniversitelerarası Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması’na” üniversitemizi temsilen 3 kız ve 3 erkekten oluşan 2 takım göndermiştir. Kız Takımı Türkiye Genelinde ikincilik derecesi elde etmiştir.

    Topluluk 2018 yılında Yozgat Bozok Üniversitesi’nde birinci Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması düzenlemiştir ve yarışmaya 80 okçu katılmıştır. 2019 yılında Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda “Tarih İçin Bir Ok At!” temasıyla ikincisi düzenlenen geleneksel türk okçuluğu yarışmasına 20 ilden 200 sporcunun katılmıştır. Yarışma 18 yaş altı, bireysel erkek, bireysel kadın, engelsizler ve üniversitelerarası olmak üzere 5 kategoride düzenlenmiştir. Bu kategorilerde sporcular Malazgirt Savaşı’nı, İstanbul’un Fethini ve Cumhuriyetin kuruluşunu simgeleyen 10.71, 14.53 ve 19.23 metrelerden atış yapmışlar. Sporcular giydikleri Osmanlı ve Selçuklu tarzı kıyafetleriyle yarışmaya renk kattılar. Ev sahipliğini yaptığımız yarışmamızda, topluluğumuz sporcusundan bireysel erkek kategorisinde üçüncülük ve üniversiteler arası erkek kategorisinde ikincilik derecesi elde edilmiştir. Yarışma sonunda kategorilerinde dereceye giren bütün sporculara ödülleri ise Vali Kadir Çakır ve Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey tarafından verildi.

     

    Topluluk şimdi de başvuru yaptıkları, Okçular Vakfı tarafından 4 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da üçüncüsü düzenlenecek olan üniversiteler arası “Rûz-î Hızır” müsabakasına gönderecekleri 3 erkek ve 3 kız yarışmacı grubuyla ok talimi çalışmalarına devam etmektedir.

    Bu haber 1330 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum