YKS'YE GÜNLER KALA...

Lise hayatı boyunca, üniversite hayali ile yanıp tutuşan, gelecekte Türkiye'yi temsil edecek binlerce öğrenci kardeşimize sınav günü ve öncesi hakkında bir kaç öneri.

    YKS'YE GÜNLER KALA...
    11 Haziran 2019 - 15:30 - Güncelleme: 11 Haziran 2019 - 15:38

    Uzun süredir eğitim hayatının içinde olan ve lise hayatının artık sonuna gelen binlerce genç eğitim hayatını bir adım ileriye taşıyarak üniversite sınavında başarılı olmanın planlamalarını yapıyorlar. Bu bekleyiş sırasında hafif korku ve heyecan içinde olan öğrencilerimize, benimde  geçen sene yeni sınav metodunu görmek üzere girip canlı deneyimlediğim YKS sınavı hakkında bir kaç öneride bulunmak istiyorum.
    Aşağıda madde şeklinde tavsiyelerimin listesi;


    -Sınavın son günü ders çalışmayın. (mümkünse dışarıda gezebilirsiniz)


    -Sınav sabahı ve birgün öncesinden uykunuzu iyice aldığınızdan emin olun.


    -Sınav alanına giderken veya sınav alanında gereksiz münakaşa/tartışma, sözlü/sözsüz(Gerilmenize sebep olacak) atışmalardan kesinlikle kaçının.

    -Sınav alanına en az 20 dk öncesinden giderek, hem sınava gireceğiniz yeri hemde diğer adayları gözlemleyin (stresinizi azaltmak amaçlı).


    -Sınava gireceğiniz yeri daha önceden gidip görün, işinizi sınav sabahına bırakmayın.


    -Sınavda açık uçlu sorularda olduğu için sınav esnasında başka düşüncelere dalmaktan kaçının her soruyu dikkatlice ve mantık çerçevesinde okuduğunuzdan emin olun.


    -Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmaları, eğitimleri hatırlayarak kendinizi zihin olarak başarıya hazırlayın.
    Ve son olarak, Sonuç ne olursa olsun moralinizi bozmayın. Unutmayın bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu yazıda ders konularına yer vermedim. Hem süre azaldığından hemde sizin şu ana kadar bu olayı çözdüğünüzü düşündüğüm için. Sınav sonucunuz ne olursa olsun,  ileride şuanki olduğunuz kadar temiz kalpli, vicdanlı, vizyonlu, hür insanlar olarak ülkemiz için en iyisini yapacağınızdan eminim. Sınava girecek tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim.

    HABER: Fatih ALTUNBAŞ


    Bu haber 688 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum