Yeni Ehliyetler 80 Ülkede Geçerli Olacak

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yeni ehliyetlerin tamamının yazın değişeceği haberini vermesinin ardından Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper konunun detaylarını anlattı.

    12 Şubat 2015 - 10:59

    Radyo Trafik Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan'ın konuğu olan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin AlperAvrupa Ülkeleri de dâhil olmak üzere 80 ülkede geçerli olacak yeni ehliyetlerin Ağustos ayına kadar verilmeye başlanacağını açıkladı

    Radyo Trafik Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan'ın konuğu olan Alper, yeni ehliyetlerin Ağustos ayına kadar verilmeye başlanacağını açıkladı.

    Şu ana kadar kullanılan 9 ehliyet sınıfının 17'ye çıkarılacağını ifade eden Alper "Sürücü Belgeleri bir günde değişmez, artık çalışmalar nihayetine geliyor ama Temmuz ve Ağustos ayında yeni sürücü belgeleri vermeye başlanacak. Avrupa Ülkeleri de dâhil olmak üzere 80 ülkede geçerli olacak. 15 TL gibi bir ücret karşılığında yenilenecek. Bir yenilik de; otomobil - minibüs gibi araçların ehliyetleri 10 yılda bir yenilenecek, otobüs - kamyon gibi araçların ise 5 yılda bir değişecek olması. Sağlık raporları alınacak, bazı yeteneklerin kaybedilip kaybedilmediği değerlendirilecek" açıklamalarında bulundu.

    Bu haber 850 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum