YEDİ GÜZEL ADAM SETİNDEN ÖZEL KARELER

ELİF AKÇADAĞ'IN "YEDİ GÜZEL ADAM" Dizisinin yapımcısı İLKSEN FIRAT ile Gerçekleştirdiğİ Özel Röportaj:

    YEDİ GÜZEL ADAM SETİNDEN ÖZEL KARELER
    18 Kasım 2014 - 09:28 - Güncelleme: 19 Kasım 2014 - 18:40

     

    (İSHA): İlksen Hanım, kendinizden ve sektör geçmişinizden bize biraz bahseder misiniz?

     

    İLKSEN FIRAT: TRT' den emekli olduktan sonra Kanal 6,TGRT ve ATV gibi özel kanallarda çalıştım. Bir müddet özel yapım firmalarında çalıştım. Şimdi ise kendi firmam olan Pusula Film ile dizi, film sektöründe çalışıyorum.

     

    (İSHA):"Yedi Güzel Adam" dizi projesinin fikri ve yapım aşaması nasıl gerçekleşti?

     

    İLKSEN FIRAT:  Bu projenin fikri tamamen Kahramanmaraş Milletvekili Sayın MAHİR ÜNAL ve SEVDE BAYAZIT KAÇAR hanımdan çıkan bir fikir.Onların önderliğinde biz bu projeye başladık.Bence bu güzel işin mimarı bu "iki Güzel İnsan" dır.

     

    (İSHA): Dizi için oyuncu seçiminde önceliğiniz neydi?

     

    İLKSEN FIRAT: Önceliğimiz bu kişilere uygun özellikte ve az da olsa benzerlerinin olmasıydı. Tiyatro oyuncularından seçmeye özen gösterdik,bu rollerin altından kalkabilecek arkadaşları seçtiğimizi düşünüyorum.

     

    (İSHA): Ekibi bir araya getirmeniz ne kadar zaman aldı?

     

    İLKSEN FIRAT: Oyuncu seçimi ve ekip hazırlığı 6 ay kadar sürdü.6 ayın sonunda güzel bir ekiple bu işe başladık.

     

    (İSHA): "Yedi Güzel Adam" ın Kahramanmaraş tarihine ve kültürüne katkısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

     

     İLKSEN FIRAT: Kahramanmaraş en fazla şair ve yazar yetiştiren bir şehir.Adı üstünde "Şairler Kenti".Aynı zamanda konakları bakımından zengin "mistik" bir şehir.Böyle mistik bir şehirde şair ve yazarların yetişmesi de çok normal.Kahramanmaraş gerçekten buram buram tarih kokuyor.

     

    (İSHA):Dizinin Kahramanmaraş'ın tanıtımına katkısı oldu mu sizce?

     

    İLKSEN FIRAT: Olmaz olur mu, Kahramanmaraş’a kimse gelmiyordu önceleri çekim için.Bu dizi projesi sayesinde eminim ki bütün yapımcı ve yönetmenlerin dikkatini çekecektir.En azından böyle değerli insanların Kahramanmaraş'ta yaşadığını öğrendiler,onları tanıdılar.

    Biz de tüm arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz, gelip bu tarihi dokuyu keşfetmeleri konusunda. Gerçekten çok sakin ve huzurlu bir atmosferi var.

     

    (İSHA): Çekim için yer belirlerken neye dikkat ediyorsunuz?

     

     İLKSEN FIRAT: Özellikle Kahramanmaraş'ın meşhur tarihi yerlerini seçmeye özen gösteriyoruz. Bu da şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Nitekim çekim yerlerine hafta sonları otobüslerle Çanakkale'den bile geliyorlar. Eminim ki bundan sonra daha fazla gezip görmek isteyenler olacaktır.

     

    (İSHA): Bu haftaki çekim yeriniz olan "Şeyh Nazım Kıbrısi" dergâhından insanların bihaber olduğunu düşünüyorum. Sizce de öyle mi?

     

     İLKSEN FIRAT:  Evet, maalesef kimse bilmiyordu dergâhı. Biz çekim için aradığımızda dergâhın başında olan görevli arkadaşımız Leman Müezzinoğlu Hanım çok memnun oldu. Buyurun gelin, çekiminizi yapın dedi ve elinden gelen bütün yardımları yapıyor sağolsun. Şimdi dizi sayesinde hem Kahramanmaraş'ta hem de Türkiye genelinde bilinen ve beğenilen bir yer oluyor. Dergâhın yardımlara devam edebilmesi için de tanıtımı şart tabii ki.

     

    (İSHA): Çekiminde çok zorlandığınız sahneler oluyor mu?

     

    İLKSEN FIRAT:    Olmuyor, çünkü çok iyi bir yönetmenimiz var. Çekimlerde hiç zorlanmadık, Kahramanmaraş halkı bu hususta çok yardımcı oldu gerçekten. Bu arada çok sevdiğim bir cümleleri var, mesela yemek yerken gördüğümüz zaman "afiyet olsun" diyoruz, onlar da "buyurun birlikte olsun" diyorlar. Bu güzel cümle bir kez daha bizi bu şehre bağladı.

     

    (İSHA):Sizi en çok duygulandıran sahne hangisiydi?

     

     İLKSEN FIRAT: Genelde duygusal sahne ağırlıklı çekim yapıyoruz ama set arkasında gayet neşeli muhteşem bir ekibimiz var. Dediğim gibi geneli duygusal olduğu için tüm sahneleri duygulandırıyor.

     

    (İSHA): Dizinin izlenme oranı hakkında ne düşünüyorsunuz?

     

     İLKSEN FIRAT: Gayet iyi, amacımıza ulaştık. Yeni nesil dizi sayesinde "Yedi Güzel Adam" ı tanıdı, sevdi. Belgesel formatında olunca hem sıkıcı hem de gençlerin izleyemeyeceği saatlerde yayınlanıyor. Fakat biz dizi tekniğiyle "Yedi Güzel Adam" ı ve onların fikirlerini tanıtıp sevdirdik ve gençlik için "rol model" olması için çaba gösterdik.

     

    (İSHA):"Yedi Güzel Adam" ın sinema filminin de çekileceği haberleri gündemde, doğru mudur? 

     

    İLKSEN FIRAT: Evet, öyle bir düşüncemiz var. Kısmet olursa Haziran 15 itibariyle filmi yapmayı planlıyoruz. Hazirana kadar buradayız, hazirandan sonra dizinin Ankara ve İstanbul çekimleri olacak, onun için hazırlık yapacağız.

     

     

    Röportaj için İstiklal Gazetesi olarak öncelikle İLKSEN FIRAT hanımefendiye ve set için bize özel izin alan Yapımcı HAKAN TANSU ŞAHİN'e çok teşekkür ediyoruz.Set ekibini,oyuncuları ve yönetmen sayın ADNAN GÜLER'i de çalışmalarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

     

     HABER : ELİF AKÇADAĞ

    FOTO MUHABİRİ:  ÖMER GÜLDOĞAN

    Bu haber 9022 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum