VALİ SAYIN DAVUT GÜL'ÜN 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ MESAJI

Geçmişi insanlık tarihi kadar eski olan tiyatronun geliştirilmesi, sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması için 27 Mart, Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlanmaktadır.

    VALİ SAYIN DAVUT GÜL'ÜN 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ MESAJI
    27 Mart 2019 - 13:32

    Tiyatro, insanı yine insanla anlatmakta ve toplumsal kültürün gelişim süreçlerine hız kazandırmaktadır. Geleneksel anlamda tiyatro yüzlerce yıldır toplumumuzda var olan göstermeye bağlı bir sanattır. Ortaoyunu, meddah gösterileri, gölge oyunları ve köy seyirlik oyunları geleneksel yaşantımızı yansıtmaktaydı. Günümüzde ise modern anlamda tiyatro varlığını devam ettirmektedir. İnsanı, yaşamı ve toplumu görsel olarak çok iyi bir şekilde anlatan bu sanatın verdiği mesajlarla eğitim aracı olarak gördüğümüz tiyatronun daha da yaygınlaşması daha çok geliştirilmesi gerekmektedir.

    Kişiyi tek boyutlu bir düşünceden kurtararak kendini tanıma, yaşamını yönlendirme, özeleştiri yapma ve iyi vakit geçirme gibi işlevleri olan tiyatroların gelişmesi için toplumun da tiyatroya ilgi göstermesi gerekir. Çünkü sanat, toplumun ruhunu yansıtan önemli bir araçtır.

    Tiyatro, yaratıcılığın zirveye ulaştığı bir sanat dalıdır. Bu nedenle özellikle gençlerimize, öğrencilerimize tiyatroyu tanıtacak ve sevdirecek faaliyetlere ağırlık vermek gerekmektedir. Bu çalışmalar neticesinde milli değerlerimizi ön planda tutan eserler ile toplumun geleneklerinin ve adetlerinin yaşatılmasına, çocuklarımızın ve gençlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yöneltilmesine de katkı sağlayacaktır.

    İlimizin sanayi, ticaret ve turizm alanındaki gelişmişliğinin yanı sıra kültürel ve sanatsal alanda da gelişmesi için geleneksel, modern ve yerel anlamda yapılan tüm çalışmaların desteklenmesi gerekir.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözü tiyatronun ve sanatın hayatımızdaki yerini ve gerekliliğini çok güzel bir şekilde ifade etmektedir.

    Bu duygu ve düşünceler ile tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül veren vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum.

    Bu haber 663 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum