Vali Gül; öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte öğrencileri karne gününde yalnız bırakmayarak onların sevincine ortak oldu.

    Vali Gül; öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
    14 Haziran 2019 - 15:08

    Şahinbey ilçesindeki Münire Kemal Kınoğlu Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım programına katılan Vali Gül, Gaziantep'te yaklaşık 590 bin Türk öğrenci, 60 bin Suriyeli ve Suriye'nin güvenli bölgelerinde eğitim gören 80 bin Suriyeli olmak üzere toplam 730 bin öğrencinin verimli bir dönem geçirerek karne aldığını aktardı.

    Gül, konuşmasında dördüncü sınıftan on ikinci sınıfa kadar tüm öğrencilere spor ayakkabısı hediye eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çeşitli hediyeler gönderen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na öğrencileri sevindirdikleri ve Spor Şehri Gaziantep projesine verdikleri destekler için teşekkür etti.

    Yapılan açıklama sonrasında öğrencilere karnelerini dağıtan Gül, onlara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 75 maddeden oluşan yaz etkinliklerini evlerinde, mahallelerinde, aileleri ile birlikte uygulayabileceklerini söyleyerek yaz tatilinde bol bol kitap okumaları, spor yapmaları, müze gezmeleri, aileleriyle doğada vakit geçirmeleri konularında tavsiyelerde bulundu.

    Vali Gül, daha sonra Şehit Mehmet Öter ve Hüseyin Gümüş Ortaokulundaki öğrencilere karnelerini vererek 2018-2019 eğitim öğretim yılının verimli geçirilmesinde emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

    Gül, karne dağıtım töreni öncesinde Müzik Öğretmeni ve Şan Hocası Ceylan Bozoğlu Balcı tarafından 15 Temmuz Şehitleri için bestelenen eseri dinleyerek anlamlı çalışması için Balcı’yı tebrik etti.

     

    Bu haber 592 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum