VALİ DAVUT GÜL'ÜN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Muhtarlık sistemi ilk olarak 19 Ekim 1829 tarihinde şanlı ecdadımız Osmanlı tarafından İstanbul’da başlatılmıştır. 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile bu tarih , “Muhtarlar Günü” olarak kabul edilmiştir.

    VALİ DAVUT GÜL'ÜN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
    19 Ekim 2019 - 08:25

    Muhtarlarımız, Aziz Halkımıza çok yakındırlar ve yerel idarelerin en alt birimi olmaları münasebetiyle halkımızın sosyal hayatını yakinen müşahede etmektedirler. Muhtarlarımız, sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmakta ve bu açıdan toplumsal hayatta çok önemli bir yer tutmaktadırlar.

     

    Muhtarlarımızın maaşlarında ve özlük haklarında yapılan iyileştirmeler, Büyükşehir Belediyelerinde oluşturulan Muhtarlık İşleri Daire Başkanlıkları, diğer il ve ilçe belediyelerinde de Muhtarlık Şube Müdürlükleri veya temsilcilikleri, yerel idarenin ve demokrasimizin temel öğesi olan muhtarlarımızın daha iyi, daha sağlıklı hizmet sunabilmesine imkân sağlamış, Devlet ve Vatandaş arasında köprü vazifesini gören muhtarlarımızın hizmet standartlarını geliştirmiştir.

     

    Bu vesileyle; tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çok önemli bir vazifeyi icra ettiklerine inandığım muhtarların, çalışmalarında başarılar temenni ediyorum.

    Bu haber 1801 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum