Umrecilerimiz Hava Alanından uğurladık..

Kahramanmaraş hava alanı tarihinde ilk defa Kahramanmaraş’tan Güzelbulut Turizm ile umreye 102 umrecinin uğurlama töreni yapıldı.

    Umrecilerimiz Hava Alanından uğurladık..
    10 Nisan 2015 - 11:53

    Kahramanmaraş hava alanı tarihinde ilk defa Kahramanmaraş’tan Güzelbulut Turizm ile umreye 102 umrecinin uğurlama töreni yapıldı.

          THY Kahramanmaraş Uçak Seferlerini günlük ikiye çıkarması ile yurt dışı bağlantısı vermesi üzerine Kahramanmaraş tarihinde ilk defa hava alanından umreci uğurlaması yapıldı.

           Sabah İstanbul dan 06 10 da gelen THY uçağı yurt dışı bağlantısı veriyor..

           akşam da 22 55 de Kahramanmaraş’tan  İstanbul’a giden uçağında yurt dışı bağlantısı vermesi sebebi ile ilk umre gurubunu Kahramanmaraş hava alanından uğurladık..

           Kahramanmaraş Güzelbulut Turizm Umre gurubu ilk defa Kahramanmaraş hava alanından Medine’ye gittiler.

         Umrecilerin ailelerinin yoğun ilgisi sebebi ile hava alanında yer kalmazken, uçağa binmek üzere geçilen salonun küçük olması sebebi ile sıkışıklık yaşandı.

         Mehmet Güzelbulut, “ Güzelbulut Turizm yönetim kurulu başkanı Mehmet Güzelbulut, “ Yıllardır biz THY yollarından sabah erken İstanbul, akşam geç saatte de Kahramanmaraş dönüş, İstanbul seferi istiyorduk..

         Sonunda bu isteğimiz oldu, saat 22 55 de Kahramanmaraş’tan İstanbul’a gidiyoruz, bağalarımızı buradan Medine veriyoruz, İstanbul da ise uçaktan inip gümrük işlemlerini yaparak diğer uçağımıza bineceğiz beklemeden böyle bir bağlantı vermesi , bizi Gaziantep ve Adana ‘ya gitmekten kurtardı.

        Dönüşümüzde 15 gün sonra yine Kahramanmaraş hava alanına olacaktır. Kahramanmaraş Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Adıyaman daki gibi geçici bir gümrük açarsa buraya Sudiarabistan dan verdiğimiz çantalarımız buradan gümrükten ala biliriz,” dedi.

         Almanya başta olmak üzere : AB ülkelerinden yaz tatili için Kahramanmaraş’a gelecek olan gurbetçimiz AB den verdikleri çantalarını Kahramanmaraş’tan almaları gerekir bunun için geçici gümrük açılması gerekiyor diyen Güzelbulut: “Daimi gümrük Bakanlar Kurulu Kararı ile açıla biliyor, yeni bir gümrük kapısı, ancak geçici Gümrük ise Valilerimizin yetkisinde örnek : Adıyaman  bunun örneği yapıldı.. Kahramanmaraş Hava alanına da yapılmalı,”

        Acil Ödenek Geldi

        Kahramanmaraş Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’in açıklaması ile öğrendiğimiz ACİL ödenek gelmesi bizleri mutlu etti diyen Mehmet Güzelbulut,” 5 Nisan 2015 günü Resmi gazetede yayınlanan Kahramanmaraş Hava alanının genişletilmesi için 400 bin metre kara istimlak, petrolün kaldırılması, yeni aplon binasının yapılması..acil gönderilmesi sebebi ile kısa sürede bu işlerin yapılması gerektiğini anladık, kendilerine teşekkür ederiz, “ dedi.

        Kahramanmaraş’tan güzelbulut turizmle umreye giden 102 kişi 15 gün sonra yine Kahramanmaraş hava alanına dönecek.. dün akşam uğurlamasını yaptığımız gibi 15 gün sonrada karşılama törenini yapacağız..

    Mustafa Bakıcı

    Bu haber 1113 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum