Türkiye'den İsrail ve İsveç'e tepki: Bakan Fidan'dan açıklamalar...!

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç’te gerçekleştirilen provokasyona ve İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

    Türkiye'den İsrail ve İsveç'e tepki: Bakan Fidan'dan açıklamalar...!
    04 Temmuz 2023 - 13:50

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç’te gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu ile İsrail’in Batı Şeria’daki Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarına tepki gösterdi.

     

    "BİR AN EVVEL DURMALIDIR"

    Bakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve şu açıklamaları yaptı:

    "Masum Filistinli kardeşlerimize yönelik baskınlar ve yerleşimcilerin saldırıları bir an evvel durmalıdır"

    "İsrail'in saldırısını en güçlü şekilde kınadık. Türkiye ve Ürdün olarak bölgede sükûnetin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

     

    İSVEÇ'E TEPKİ

    "Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz

    Söz konusu İsveç’in NATO’ya üyeliği konusu yük mü getirecek, fayda mı getirecek artık daha çok tartışmaya açıktır."

     

    TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ
    Mısır ile diplomatik ilişkilerin büyükelçilik seviyesine çıkarılması hakkında ise Fidan, "Türkiye ile Mısır, bölgelerinde güçlü iki ülkedir. Bugün aldığımız kararla karşılıklı olarak büyükelçilerimizi atıyoruz." dedi.

    Bu haber 225 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum