'Türkiye Bir Güven Adası Haline Gelecek'

‘Türkiye Bir Güven Adası Haline Gelecek’

    'Türkiye Bir Güven Adası Haline Gelecek'
    28 Temmuz 2014 - 21:56

    AK Parti Grup Başkan vekili ve milletvekili Mahir Ünal Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yurtdışından oy kullanacak vatandaşların durumu hakkında açıklama yaptı.

    İlk defa Cumhurbaşkanının doğrudan millet tarafından seçildiğini ifade eden Ünal, seçilmiş Cumhurbaşkanıyla birlikte ülkenin hem siyasi hem de ekonomik istikrarın merkezi haline geleceğini söyledi. Bu süreçte Türkiye’nin vizyon belgesiyle tanıştığını aktaran Ünal, ülkenin artık 12-15 yıl sonrasını görebildiğini kaydetti.

    Yurt dışında yaşayan vatandaşların konsolosluklardan randevu alarak belirli yerlerde oy kullanacaklarını açıklayan Ünal, yine daha önce olduğu gibi gümrük kapılarında da oy kullanma işlemlerinin yapılacağını belirtti. Başbakan Erdoğan’ın yurt dışındaki mitinglerine Türkiye’de olduğu gibi çok sayıda katılım olduğunu ifade eden Ünal: “Yurt dışındaki vatandaşlarımız tercihlerini Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyib Erdoğan’dan yana kullanacaklar gözüküyor.” dedi.

    “TÜRKİYE ARTIK 12-15 YIL SONRASINI GÖREBİLİYOR VE PLANLIYOR “

    Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında bir değerlendirme yapan AK Parti Milletvekili Mahir Ünal şunları dile getirdi: “Türkiye şu anda ilk defa doğrudan millet kendi Cumhurbaşkanını seçiyor, bu Türkiye için tarihi bir dönemeç, tarihi bir adım. Ve Türkiye bu süreçte çok önemli bir adım atıyor. Türkiye bir Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesiyle tanıştı, Türkiye artık 12-15 yıl sonrasını görebiliyor ve planlıyor. Bu bir güven ve istikrarın sonucu, artık seçilmiş Cumhurbaşkanıyla beraber Türkiye hem siyasi istikrarın hem ekonomik istikrarın merkezi haline gelecek, Türkiye bir güven adası haline gelecek. Çünkü milletin iradesi siyasete ve devlete ne kadar çok yansırsa devlet o kadar şeffaflaşır, o kadar demokratikleşir ve milletin kendi iradesi doğrultusunda ülkenin gelişimine büyük bir katkı sağlar. 10 Ağustos’ta İnşallah Türkiye yeni Cumhurbaşkanıyla yoluna devam edecek. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’ye huzur ve istikrar getirmesini diliyorum.”

    “YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZ TERCİHLERİNİ ERDOĞAN’DAN YANA KULLANACAKLAR GÖZÜKÜYOR”

    Son 12 yılda Türkiye’deki gelişimi en çok yurt dışındaki vatandaşların hissettiğini belirten Ünal şu şekilde konuştu: “İlk defa yurt dışındaki vatandaşlarımız da bu seçimde oy kullanacaklar. Konsolosluklarımızdan randevu sistemiyle randevularını aldılar, belli merkezlerde kurulan sandıklarda oylarını kullanacaklar. Ve yine eskide olduğu gibi gümrük kapılarında da oy kullanabilecekler. Bu konuda yapılan bir tane kamuoyu araştırması var, yine kamuoyu araştırmasında da şu anda Sayın Başbakanımız Recep Tayyib Erdoğan açık ara önde gözüküyor. Çünkü son 12 yılda Türkiye’nin gelişimini en çok yurt dışındaki vatandaşlarımız hissettiler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin pasaportunun değer kazanması ve yaşadıkları ülkede onlara sahip çıkılması ve Türk vatandaşı olmaktan da gurur duyacakları bir hale geldiler. Çünkü artık Büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımız onların hizmetkârı gibi çalışıyor, onların sorunlarını çözmek, onlara destek olmak için çalışıyor. Zaten son 2 ay içerisinde de Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın, Sayın Başbakanımızın yurt dışındaki yaptığı mitingleri gördünüz Türkiye’de miting yapar gibi yurt dışında da çok büyük mitingler yapıldı. 35 bin kişilik, 40 bin kişilik mitingler yapıldı. İnşallah bu seçimde de yurt dışındaki vatandaşlarımız tercihlerini Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyib Erdoğan’dan yana kullanacaklar gözüküyor.” 

    Bu haber 1350 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum