Trafik Ekiplerinden Ramazan Uygulaması

Ekipler 'Ramazan Ayı Trafik Tedbirleri' konulu denetim yaparak sürücüleri uyardı.

    Trafik Ekiplerinden Ramazan Uygulaması
    10 Temmuz 2014 - 16:32

    Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Adana yolunda 'Ramazan Ayı Trafik Tedbirleri' konulu denetim yaparak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

    KAFUM önünde gerçekleştirilen uygulamada sürücüler durdurularak özellikle Ramazan ayında dikkat etmeleri gereken konular hakkında, bilgiler verildi. Hava sıcaklıklarının yüksek olması ve sürücülerin oruçlu olmasından dolayı algılama eksikliği, dikkatsizlik ve özensizlik gibi sebepler yüzünden kazaların meydana gelebileceğine dikkat çeken ekipler vatandaşları bu konularda daha dikkatli olmaya davet etti.

    Gerek sıcaklıkların vermiş olduğu rahatsızlık gerekse oruçlu sürücülerin sürücü davranışlarında oluşacak yetersizliklere dikkat edilmesi ve üzücü trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla sürücülerin trafik kurallarına istisnasız bir şekilde uymalarının önemli olduğuna vurgu yapıldı.

    Sürücülerin sıcaklıklar ve oruç dolayısıyla bir takım dikkatsizlikler yapabildiklerine dikkat çeken Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Nadir Telli şunları dile getirdi: “Kimi sürücülerimizin daha dikkatsiz oldukları özellikle iftar vaktine yakın zamanda kavşaklarda özellikle kontrolsüz geçtikleri trafik kural ihlallerinde bulunduklarını tespit ediyoruz. Trafikte her türlü kazaya neden olabilecek konularda birtakım eksiklikler, bir takım sıkıntılar olduğunu tespit ettik. Bu amaçla Ramazan ayına özgü özellikle hem sıcakların olması dolayısıyla belli bir trafik planlaması denetlemesi çalışmalarında bulunduk. Özellikle gün içerisinde emniyet kemeri uygulamaları akşam iftardan sonra teravih saatlerindeki zamanlarda şehrimizin belli noktalarında bazı genç sürücülerin trafiği rahatsız edecek şekilde, çevreyi, insanları şekilde yüksek sesle müzik dinlediklerini tespit ettik. Egzozuyla çevreyi rahatsız ettiklerini biliyoruz. Dolayısıyla karayolu üzerinde hem trafik güvenliğinin sağlanması hem çevrenin daha huzurlu, sakin olması, komşuların, insanların rahatsız olmaması anlamında mutlak suretle modifiye araçlar üzerinde, egzozu abartılı olan araçlar üzerinde, yüksek ses ve müzik dinleyen araçlar üzerinde yoğun denetimlere başladık. Bunları Ramazan başında itibaren şehrimizin farklı noktalarında görebilirsiniz. Vatandaşlarımız da bunları biliyorlar. Özellikle genç sürücülerin çevreyi rahatsız edecek şekilde, egzozu açık olacak durumda ya da yüksek sesle müzikle seyahat etmemelerini istiyoruz. Daha makul düzeyde müzik dinleyebilirler.

    Şehirlerarası yolculuk yapanların belirli zaman aralıklarıyla mola vererek mutlaka dinlenmeleri gerektiğini ifade eden Telli şöyle konuştu: “Ramazan ayı özellikle şehirlerarası karayollarına giden sürücülerimiz var. Toplu taşıma araçları olsun, diğerleri olsun. Sıcaktan dolayı mutlak surette sık sık mola vermeleri, yani en az 3 saatte bir mola vermeleri kendilerine gelmeleri, araçtan inmeleri, bir çeşme başında elini yüzünü yıkayıp, kendilerine gelerek daha sağlıklı bir sürücü olmalarını tavsiye ediyoruz. Ve mutlaka trafiğe çıkmadan önce araçlarının bakımlarını yaptırsınlar. Seyahat planları yapsınlar. Yani zamansız çıkılmaması gerekiyor, yorgun bir şekilde çıkılmaması lazım. Kazasız bir seyahat için mutlaka bunlar gerekli olan şeyler. Şunu söyleyebiliriz.”

    Sürücülerin özellikle takip mesafesine dikkat etmesi gerektiğini aktaran Şube Müdürü Telli şunları ifade etti: “Tabi ki yani Ramazan dolayısıyla özellikle iftar saatine yakın zamanlarda maddi hasarlı kazalar yani yaramalı kazalar, ölümlü kazalar değil de dikkatsizlikten dolayı, kimi sürücüler biran önce eve ulaşayım gibi bir hareketlikten ve yakın takipten dolayı arkadan çarpan kazalar meydana gelebiliyor. Dolayısıyla sürücülerin burada yapmaları gereken yakın takibe girmeyip güvenli mesafe dediğimiz hızlarının yarısı kadar metre cinsinden yani 100 kilometre gidiyorsa 50 metre,  50 kilometre hızla gidiyorsa en az 25 metre mesafe ile öndeki aracı takip etmeleri gerekiyor. Sürücülerin burada çok dikkatli olmaları gerekiyor.”

    Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Nadir Telli : “Bu ay dolayısıyla sürücülerden hoşgörü, sabır ve anlayış bekliyoruz. İnsanlar birbirini daha iyi anlamalı çünkü belirli saatlerde herkeste bir hareketlilik var. Birbirlerini anlayacak şekilde birbirlerine saygı gösterecek şekilde tartışmadan, kavga etmeden araç kullanmalarını istiyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

    Bu haber 1278 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum