Temiz Bir Dulkadiroğlu İçin Çalışmalar Sürüyor

Dulkadiroğlu ilçe Belediyesi tarafından temiz ve sağlıklı çevre için yapılan hizmetler devam ediyor.

    Temiz Bir Dulkadiroğlu İçin Çalışmalar Sürüyor
    13 Ağustos 2014 - 11:35

    İlçe temizlik işleri müdürlüğü’nün yeni uygulamalarından biri olan hidrolik asansör sistemli yeraltı çöp konteynırları üç farklı yere kuruldu. İlçe belediye başkanı Necati Okay, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve belediye çalışanlarının katıldığı törenle hizmete açıldı.

    Şehir merkezinde bulunan çöp konteynırların görüntü ve koku kirliliğini ortadan kaldıracak asansörlü sistemde çöpler geçici olarak yeraltına muhafaza edilecek. Çöp arabaları uyumlu mekanizmaları ile bu çöpleri asansör sistemiyle çıkarıp alacak.

    Bu sistem dar alanlarda düşey konumda çalışarak tüm evsel atıkların yeraltında toplanmasını sağlayarak etrafa kötü koku, çöp sızıntı suyu, sinek ve haşere üremesinin önüne geçiyor. Yapılan bu yeraltı çöp konteynırları isteğe bağlı olarak el değmeden açılıp kapanabilecek şekilde dizayn edildi. Dulkadiroğlu Belediyesi bünyesinde yaşayanların yaşam standartlarını üst noktaya taşımak ve daha temiz ve yaşanabilir bir Dulkadiroğlu için yeraltı çöp konteynırları uygun görülen birçok noktaya yerleştirilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

    “OLAN ÇÖP KONTEYNIRLARIN TAMAMINI YERİN ALTINA BU SİSTEMLE İNŞALLAH GÖMÜYORUZ”

    Programda bir konuşma yapan Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkanı Necati Okay şunları dile getirdi: “Bu projeyle ilgili olarak arkadaşlarımız yaklaşık 45 gündür çalışıyorlardı. Bu gün şehrimizin üç bölgesinde üç örnek uygulamayı faaliyete geçiriyoruz. Bunun yaklaşık üç dört gündür denemelerini yapıyoruz. Şu an hiçbir sıkıntı olmadan çok rahat bir şekilde çalışıyor. Dulkadiroğlu ilçemizin çarşılarında, şehir merkezlerinde görüntü kirliliğine sebep olan, kokuya sebep olan halkımızın ve esnaflarımız tarafından şikayet konusu olan çöp konteynırların tamamını yerin altına bu sistemle İnşallah gömüyoruz. Ve bundan sonra Dulkadiroğlu ilçesinde hemşerilerimiz kesinlikle bir çöp konteynırı görmeyecekler. Kullanımı gayet basit, çevrede esnaflarımıza, vatandaşlarıma, yoldan geçen insanlara koku ve diğer görüntü kirliliğe sebep olmayan bir sistem bu, kullanımı da gayet basit. Hemşerilerimiz üzerindeki basamağa bastıkları takdirde kapak açılıyor. Bu kapağın içerisine çöplerini çok rahat bir şekilde atabilecekler. 

    “İDDİAMIZIN ARKASINDAYIZ DULKADİROĞLU İLÇEMİZ TEMİZ BİR İLÇE OLACAK”

    Bizim araçlarımızın üzerinde bulunan hava sistemi ile bu havayı enjekte edip buradaki hidrolik sistemiyle konteynırları tamamen yukarı çekiyor ve rahat bir şekilde çöp araçlarına dökülüyor. Ve dolayısıyla herhangi bir çevre kirliliğine, görüntü kirliliğine ve az önce söylediğim gibi sorun olmayacak şekilde vatandaşlarımızdan da olumlu ve esnaf kardeşlerimizden olumlu tepkiler aldık ve bunu Dulkadiroğlu’nun tamamına çarşılarımızın tamamına inşallah çok kısa zamanda 45-50 gün içerisinde Dulkadiroğlu ilçesinde hiç kimse bir tane dahi kimse çöp konteynırı görmeyecek. Artık çöp kokusu olmayacak görüntü kirliliği olmayacak tamamı yerin altında bu sistemle gömülmüş vaziyette çöplerimizi inşallah toplayacağız. İddiamızın arkasındayız Dulkadiroğlu ilçemiz temiz bir ilçe olacak, Dulkadiroğlu ilçemiz yeşil bir ilçe olacak ve bunun gereklerini yerine getirmek içinde adım adım hızlı bir şekilde çalışıyoruz.”

    Bu haber 1677 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum