Tehlikeli Gerginlik, Suriyeliler Protesto Edildi

Kahramanmaraş Kent Meydanında toplanan kalabalık Suriyelilerin kentten gönderilmesi için eylem yaptı.

    Tehlikeli Gerginlik, Suriyeliler Protesto Edildi
    13 Temmuz 2014 - 22:54 - Güncelleme: 13 Temmuz 2014 - 23:42

    Sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olarak Kent meydanında toplanan kalabalık son günlerde Suriyelilerden dolayı meydana gelen asayiş olaylarının arttığı iddiası ile şehirde bulunan sığınmacıların gönderilmesi için eylem yaptı.

    Göstericiler Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin gelmesini istediklerini söyleyerek slogan attı.

    Önce meydanda bir araya gelen kalabalık daha sonra Trabzon Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Kıbrıs meydanında çevik kuvvet ekiplerinin barikatıyla karşılaşan grup bir süre burada slogan atıp yürüyüşe devam etmek istedi. İzin verilmemesi üzerine tekrar meydana dönen eylemciler burada gösterilerine devam etti.

    Tekrar harekete geçen kalabalık Özel İdare İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada yine güvenlik güçlerinin engeliyle karşılaşan eylemciler cadde üzerinde eylemlerine devam etmek istedi. Göstericilerin daha fazla ilerlemesine izin vermeyen polislerle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

    Daha sonra olay yerine gelen Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, toplanan kalabalıkla konuşmaya çalıştı. Eylemcilere isteklerini hafta içi ilgili makamlarla görüşerek iletmelerini isteyen Adalar, kalabalığın dağılması için çağrı yaptı.

    Grup, daha sonra Yeni Sanayi Sitesi arkasındaki boş arazi içerisine kurulan ve yaklaşık 17 bin Suriyeli mültecinin barındığı çadır kente doğru yürüyüşe geçti. Polis, Çadırkent çevresinde geniş güvelik önlemi aldı. Bölgeye Toma ve çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Kalabalığın çadır kente yaklaşmasına izin vermeyen polis, gruba, dağılması yönünde çağrıda bulundu. Daha sonra kalabalık, yeniden şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti.

    SURİYELİLERE AİT ARAÇ VE İŞ YERLERİ ZARAR GÖRDÜ

    Çadır kentten Kent merkezine doğru yeniden yürüyüşe geçen kalabalık, Şazibey Camii önünde yeniden toplandı. Grup, burada Suriyelilere ait bazı iş yerleri ve otomobillere zarar verdi. Polis, çevreye zarar veren grubu, önünü keserek engellemeye çalıştı. Bu arada Suriyelilere ait otomobiller güvenlik amaçlı bulundukları yerden çekici vasıtasıyla otoparka kaldırdı. Olaylarda 2 kişinin gözaltına alındığını öğrenildi.

    Daha sonra belediye binasına yürüyen gruba polis biber gazı ve Toma’larla müdahale etti. Toma’larla üzerlerine su sıkılan kalabalık taş atarak polise karşılık verdi. Olayların büyümesi üzerine belediye önüne jandarma ekipleri sevk edildi. Belediye başkanıyla görüşmek istediklerini söyleyen grup Erkoç istifa diye slogan attı.

    Kalabalık belediye önünden ayrılarak yeniden kent meydanına doğru yürüdü.
    Gösteriler hala devam ediyor. 

    Bu haber 1051 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum