Tarım Ve İnsan Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışmasında Sergilenmeye Değer Görülen Fotoğraflar İlimizde Sergileniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Denizbank işbirliğinde altıncısı düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer görülen fotoğraflar öğrencilerin, tarıma hizmet veren ve alan kurum ve kuruluşların sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın tarımsal değerlere ilişkin sosyal ve bireysel duyarlılığını geliştirmek amacı ile 2 gün süre ile sergileniyor.c

    Tarım Ve İnsan Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışmasında Sergilenmeye Değer Görülen Fotoğraflar İlimizde Sergileniyor
    24 Haziran 2015 - 09:56 - Güncelleme: 24 Haziran 2015 - 12:07

    Serginin Açılışına İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürü Hasan GEZGİNÇ, Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetin KAYA, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN İle diğer İlgililer Katıldı.

     

    Sergi açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergi gezildi.

     

    Sergi açılışında konuşma yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU; 6. düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer görülen fotoğrafları Kahramanmaraş halkımızın beğenisine sunduk. Bu sergi aynı zamanda toprak bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir etkinlik programı olarak düşündük. Bu anlamda ülkemizin dört bir yanında toprağın bu kadar önemli olduğu, doğal kaynak olarak değerlendirildiği ortamda tarımsal ürünlerden elde edilen fotoğrafları sergilemiş bulunuyoruz, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)' 2014 yılını Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı olarak ilan edilmiş durumda bizde bu yıl 2015 yılı toprak bayramı etkilerini aile çiftçiliği ve toprak bayramı ile beraber kutlanması anlamında bakanlığımız değişik illerde bir dizi etkinlikler düzenliyor diyerek buda bizim bu kapsamda düzenlediğimiz programlardan birisi dedi.

     

    Toprak Bayramı kapsamında sergiye katılanlara çiçek, çocuklara ise balon hediye edildi.

    Bu haber 1955 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum