Tarihi Külliyede Evlenme Teklifi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi sürpriz bir olaya tanıklık etti.

    Tarihi Külliyede Evlenme Teklifi
    11 Ağustos 2014 - 11:30 - Güncelleme: 11 Ağustos 2014 - 11:40

    Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi sürpriz bir olaya tanıklık etti. Külliyeyi gezmek için gelen İsmail Demir, kız arkadaşına Eshab-ı Kehf Külliyesinde evlenme teklifi yaptı.

    Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi 28 yaşındaki İsmail Demir, aynı Üniversitenin İlahiyat Fakültesinde okuyan 22 yaşındaki Rumeysa Aygül isimli öğrenciye Afşin ilçesinde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesinde sürpriz şekilde evlenme teklifi yaptı.

    Günde yüzlerce insanın ziyaret ettiği Eshab-ı Kehf Külliyesine kültür turu düzenlendiğini öğrenen Rumeysa Aygül, farklı coğrafyalar tanımak amacıyla kafileye katıldı. Bu kafilede kız arkadaşının olduğunu öğrenenİsmail Demir ise 3 gün önceden Memleketi Afşin'e geldi. Kafilenin geldiği gün Eshab-ı Kehf'e giden ve burada Eshab-ı Kehf'i gezmeye gelen kafilelere rehberlik yapan Demir, kız arkadaşının katıldığı kafileye de rehberlik etti. Eshab-ı Kehf kıssasını anlatan İsmail Demir, kıssanın bitiminde kız arkadaşını yanına çağırarak evlenme teklifi yaptı. Kafilede bulunanların şaşkın bakışları arasında kendisine sunulan çiçeği ve yüzüğü kabul eden Rumeysa Aygül sürpriz evlilik teklifine düşünmeden "Evet" dedi.

    2 yıl önce tanıştıklarını ifade eden genç aşıklar, tarihi bir külliyede ilk defa bir evlenme teklifi yapıldığını öğrenince daha da mutlu oldular. 

    Bu haber 1171 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum