Tansiyona Karşı Yoğurt

Yapılan araştırmaya göre günde bir kâse yoğurt yemek yüksek tansiyona iyi geliyor.

    Tansiyona Karşı Yoğurt
    23 Temmuz 2014 - 14:36

    Araştırmacılar sindirim sisteminde bulunan yararlı bakterileri, yoğurtta bulunan probiyotikler ile artırmanın yüksek tansiyona iyi geldiğini keşfettiler. Probiyotik adı verilen bağırsaktaki yararlı bakteriler, insan sağlığı için önemli unsurlar. Bilim insanları, bu bakterilerin kan basıncına nasıl etki ettiklerini araştırdı. 

    Araştırma grubunun lideri Dr. Jing Sun, probiyotiklerin düzenli tüketildiklerinde yüksek tansiyonu azaltıp, sağlıklı bir kan basıncı düzeyi sağladığını söyledi. Probiyotiklerin kolesterol seviyesini ayarlamak, kandaki insülin direncini azaltmak ve hormonal sistemi düzenlemek gibi diğer birçok faydası olduğunu da ekledi. Dünya üzerinde pek çok kişi, yüksek tansiyonun sebep olduğu felç veya kalp hastalıkları nedeniyle beklenmedik bir şekilde hayatını kaybediyor.

    Avustralya Griffith Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar yüksek tansiyon hastası olan ve bu rahatsızlığı bulunmayan 543 hasta üzerinde yapılan kan basıncı ve probiyotik ilişkisini inceleyen 9 farklı araştırma üzerinde çalıştılar. Bulguları ise şaşırtıcı. İncelenen araştırmalar sonucunda probiyotiklerin yüksek tansiyon hastalarındaki kan basıncını azalttığı görüldü. Ancak bu faydalar, probiyotikleri 8 hafta düzenli tükettikten sonra ortaya çıkıyor.

    Yüksek tansiyon tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Felç veya kalp hastalıkları yüzünden ölümlerin yarısının nedeni yüksek tansiyon, bunların yanında kronik böbrek hastalığına da neden oluyor.

    Bu haber 1369 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum