Şehit Polisin Adı Oğluna Verildi

Edirne'de Rus ve Azeri mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale ederken şehit olan polis memuru Hüseyin İmrağ'ın eşi 5 ay sonra doğum yaptı.

    Şehit Polisin Adı Oğluna Verildi
    14 Kasım 2014 - 12:19

    Edirne'de Rus ve Azeri mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale ederken şehit olan polis memuru Hüseyin İmrağ'ın eşi 5 ay sonra doğum yaptı. Cenaze töreninde eliyle karnındaki bebeğine dokunarak şehit eşini uğurlayan Hüsne İmrağ, memleketiKahramanmaraş'ta dünyaya getirdiği erkek bebeğe, şehit eşi Hüseyin'in adını verdi.Edirne Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan cinayet sanığı Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov'un duruşmasını izleyen  şehit polisin babası Enver İmrağ, "Adalet yerini bulsun istiyorum. Bundan sonra torunuma ben babalık yapacağım" dedi.

    Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli 3 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin İmrağ, 9 Haziran 2014 günü, Azeri ve Rus mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale etmek istediği sırada kalbinden vurularak şehit oldu. Polis memurunu öldürdüğü öne sürülen Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov ise, 18 Haziran günü İstanbul'daki saklandığı evde pizza servis elemanı kılığına giren polis ekiplerince yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  

    'OĞLUMUN ADINI TORUNUMDA YAŞATACAĞIZ'

    Davanın duruşmasına Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İzmir'denEdirne'deki duruşmaya gelen şehit polisin babası Enver İmrağ, gelini Hüsne'nin önceki gün bir erkek Bebek dünyaya getirdiğini ve oğlunun adını doğan torununda yaşatacaklarını söyledi. Baba İmrağ, "Oğlumun dün Sabah Kahramanmaraş'ta, bir oğlu oldu. İnşallah oğlunu iyi yetiştirmeye çalışacağız. Bir baba olarak ben onun yerine geçeceğim ve torunumu yetiştireceğim" dedi.

    TANIKLAR DİNLENDİ

    Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya ömür boyu hapis cezası istenen sanıkAzerbaycan uyruklu Mahir Shukorov, tutuksuz sanıklar Şaban Erdoğan (44), Dursun Gündüz (44), ve Tufan Alpay (47), şehit polis memurunun babası Enver İmrağ katıldı.

    Tutuksuz sanıklar Azeri uyruklu Quara Aliyev (30), Azeri uyruklu Namiq Umudov (27), Rus uyruklu Dzheyhun Askerov (39) ise duruşmaya gelmedi. 

    Mahkemede ifadesine başvurulan sanıklardan Tufan Alpay, bir şirkette şoför olarak çalıştığını ve olay günü Edirne'ye Mahir Shukorov'u getirdiğini söyledi. Çatışma yaşandığında otoparka olduğunu belirten Alpay, "Bağrış sesleri duydum, önümden elinde silahı olan bir kaçtı. Yaşanan kargaşa nedeniyle korkup oradan kaçtım. Ben kaçtıktan sonra polis memuru vurulmuş, ancak kimin vurduğunu görmedim" dedi.

    CEMİ GEZERKEN ÇATIŞMAYA RASTLAMIŞLAR

    Duruşmada ifadesi alınan sanıklardan Dursun Gündüz ise turizm firmasında çalıştığını ve olay günü Edirne'ye 10- 15 kişilik bir grupla gezmeye geldiklerini söyledi. Camileri gezdikleri sırada 2 grubun kavga ettiğini gördüğünü belirten Gündüz şunları anlattı:

    "Camiiden çıkıp aşağı doğru indim. İki grubun kavga ettiğini gördüm. Biri 'polis, polis' diye bağırıyordu. Grupları yatıştırmak için isminin sonradan Şaban olduğunu öğrendiğim kişi havaya ateş ediyordu. Bunun üzerine olay yerinden uzaklaştım. Olay günü Mahir'i görmedim, polis memurunun nasıl ve kim tarafından vurulduğunu bilmiyorum."

    Sanıklardan Şaban Erdoğan ise mahkemedeki ifadesinde, polis memurunun vurulduğunu görmediğini belirterek kendisini çatışma sırasında silahla yaralayan kişinin Mahir Shukorov olduğunu söyledi. "Polis memurunun vurulduğunu görmedim, olay çıkınca aracın bagajındaki silahımı alıp havaya ateş ettim. Olay sırasında beni Mahir Shukorov silahla vurup yaraladı. Ondan şikayetçiyim" diye konuştu.

    TALİMATLA İFADELERİ ALINACAK

    Sanık Mahir Shukorov da ek savunma için süre istedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen Azeri uyruklu Quara Aliyev ve Namiq Umudov'un ifadesi alınması içinAzerbaycan'a, Rus uyruklu Dzheyhun Askerov'un ifadesi alınması içinde Rusya'ya Adalet Bakanlığı aracılığı ile müzekkere yazılmasına, sanık Mahir Shukorov'a ek savunma için süre verilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

    Bu haber 1238 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum