Seçimi Kazanan Erdoğan Balkon Konuşması Yapıyor

Erdoğan seçimin ardından Ankara'da seçim sonucunu değerlendiriyor.

    Seçimi Kazanan Erdoğan Balkon Konuşması Yapıyor
    10 Ağustos 2014 - 23:19 - Güncelleme: 10 Ağustos 2014 - 23:38

    12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde beklenen balkon konuşmasını yapıyor. 

    CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

    Balkona eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Erdoğan, kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı.

    "Aziz milletime şükranlarımı sunuyorum" diyen Erdoğan, "Bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Yurt dışında bu tarihi seçimde ilk kez oy kullananlara, gümrük kapılarında oy kullananlara da teşekkür eden Erdoğan, "81 vilayette bize hayır dualarında bulunan kardeşlerime, dost ve kardeş ülkelerden bize hayır dualarını gönderen kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    "Bugün Recep Tayyip Erdoğan kazanmamıştır, milli irade, demokrasi bir kez daha kazanmıştır" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Şahsıma oy verenler kadar, oy vermeyenler de kazanmıştır, bugün yeni Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştır. Bugün sadece Türkiye değil, Bağdat, Saraybosna, Üsküp, Şam, Halep, Hama, Ramallah, Nablu, Gazze, Kudüs de kazanmıştır" ifadelerini kullandı.  

    Ramazan, sıcak demeden mitingelere gelen herkese teşekkür eden Erdoğan, "Sıcak demediniz, kapı kapı dolaştınız milletin adamına oy istediniz, size ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi. 

    Adaylığının açıklanmasını bir Fatiha olarak nitelediklerini belirten Erdoğan, "Bugün bir Fatihayı kutlu bir açılışı hep birlikte idrak ediyoruz. Bugün bir dönemin kapılarını kapatıyor, yeni bir döneme doğru adım atıyoruz" ifadelerini kullandı. 

    3 kasım 2002'de milletin partisinin iktidara gelmesiyle TBMM'yle millet kucaklaşmıştı, bugün doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı ile artık Çankaya ile millet arasındaki tüm engeller ortadan kalkmıştır" diye konuştu. 

    Şeyh Edebali'nin "milleti yaşat ki devlet yaşasın öğüdü"nün gerçekleştiğini belirten Erdoğan, "Çankaya bugün milli iradenin tam egemenliği altına girmiştir" ifadelerini kullandı. 

    MİLLET TÜRKİYENİN İSTİKAMETİNİ ARTIK KENDİSİ BELİRLEYECEK

    "Millet sadece TBMM’yi sadece hükümeti tayin eden değil cumhurbaşkanını da tayin eden bir gücü ele geçirmiş, Türkiye’nin istikametini artık kendisi bizzat belirlemeye başlamıştır" diyen Erdoğan, bugünün dünden çok daha iyi olduğunu söyledi. 

    Yarınların bugünden çok daha iyi olacağını belirten Erdoğan, "Zira bugün Türkiye’nin gücüne güç katılmıştır. Bugün 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 hedefleri artık çok daha yakınımıza gelmiştir. Bundan 13 yıl önce AK Partiyi kurduk. Rabbime ne kadar hamd etsek azdır. 9 seçime girdik, her birinden zaferle çıktık" şeklinde konuştu. 

    GÖNLÜMÜN, RUHUMUN, VİCDANIMIN HİSSİYATINI SİZLERE AKTARIYORUM

    Hemen hemen her seçimde bir balkon konuşması yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Aziz milletime seslendim. Her bir balkon konuşmamda gönül diliyle konuştum. Aziz milletimize her bir seslenişimde akıldan ziyade kalbin ve vicdanın kelimeleriyle seslendim. Kardeşlerim meydanlarda mikrofonların önünde balkonda ne söylediysem 12 yıl boyunca söylediğimin arkasında durdum. Sözüme vefanın mücadelesini verdim. Bu dokuzuncu seçim konuşmamda da gönlümün, ruhumun, vicdanımın hissiyatını sizlere aktarıyorum" dedi. 


     


    Bu haber 1116 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum