SANKO SANAT GALERİSİ'NDE RESİM SERGİSİ AÇILDI

Ressam Necla Çankaya, Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı.

    SANKO SANAT GALERİSİ'NDE RESİM SERGİSİ AÇILDI
    01 Kasım 2014 - 11:59

    Sanatçının 33 eserinin bulunduğu serginin açılışı, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng, Sanko Sanat Galerisi Seçili Kurul Üyesi Aslı Özen ve sanatseverlerin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

     

    Sanatçıyı tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Taner Neng, ‘’Yeni bir sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Sergimizi gezen ziyaretçilerimiz her geçen gün artıyor’’ diye konuştu.

     

    Gaziantep’e gelmekten ve sergi açmaktan mutlu olduğunu dile getiren ressam Necla Çankaya ise çalışmaları hakkında bilgi verirken, farklı bir teknikle çalıştığını, Uzakdoğu sanatı kültüründen yararlandığını belirtti.

     

    Çalışmasında kullandığı bu tekniğin bizim kültürümüzdeki ‘’yazmacılık’’ ile benzediğini, ancak farklı malzemeler kullanıldığını anlatan Çankaya, ‘’O çalışmalarımızdan küçük küçük örnekleri bugün sizlerle paylaşıyorum. Herkes kendi çapında iddialıdır, ben de eserlerimi yaparken elimden gelen gayreti gösteriyorum’’ dedi.

     

    Sanatın ince bir ruhu olduğunu ve insanın içinden geldiğini belirten ressam Çankaya, sanata ve sanatçıya verdikleri destek için Sanko Ailesi’ne teşekkür etti.

     

    Daha sonra Sanko Park AVM Müdürü Büyükaksu, sanatçıya Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma Mozaikleri’’ isimli bilimsel kitabı hediye etti.

     

    SANATÇI

    Manisa’nın Salihli ilçesinde 1959 yılında doğan sanatçı Çankaya, Manisa'da ilköğretimini tamamladıktan eğitimine Manisa Öğretmen Lisesi'nde devam etti. 1977-1980 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde yüksek öğrenimi tamamladı. Bu üniversitede Cavit Atmaca Atölyesi'nde öğrenim gördü.

    Balıkesir’in ilköğretim ve lise düzeyindeki değişik okullarda 1981-2006 yılları arasında sanat eğitmenliği yapan Çankaya, 1985 yılında Avustralyalı Prof. Josef Tichy'nin “Uygulamalı Gravür Sanatları” seminerine katıldı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Lisans Tamamlama Programı'nı bitirdi. 2006 yılında öğretmenlik mesleğinden emekli oldu.

    Çankaya, 2001 yılında Balıkesir'de kurduğu Sekizinci Renk Sanat Atölyesi'nde çalışmalarında farklı teknik ve temaları işlerken, aynı zamanda değişik yaş gruplarındaki sanatseverlere eğitmenlik yaptı. Çalışmalarını 2007 yılından itibaren özgün mumlu batik üzerine yoğunlaştırdı. Bu tekniğin sıcaklığı, plastik değerlerin rengini, dokusunu, leke düzenini mumlu batikle birleştirerek zenginleştirdi.

    Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan, bugüne kadar 9 kişisel 15 karma sergiye katılan sanatçı Necla Çankaya’nın, özel koleksiyonlarda da eseri bulunuyor.

    Çankaya’nın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 21 Kasım’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

    Bu haber 2399 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum