-SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN YENİ PROJE -ÖĞRENCİLER, ASANSÖR İÇİNDE COVID- 19 BULAŞ RİSKİNİ ENGELLEYECEK SİSTEM GELİŞTİRDİ

-GENEL MÜDÜR FIRAT MÜMTAZ ASYALI: “ÖĞRENCİLERİMİZİN TOPLUMSAL SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETME AZMİYLE GELİŞTİRDİĞİ PROJE BİZLERİ GURURLANDIRDI” -DANIŞMAN ÖĞRETMEN NERİMAN ERSÖNMEZ: -“LAMİNER AKIM SİSTEMİNE YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ DAHİL EDEREK DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR PROJE GELİŞTİRDİK”

    -SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN YENİ PROJE  -ÖĞRENCİLER, ASANSÖR İÇİNDE COVID- 19 BULAŞ RİSKİNİ ENGELLEYECEK SİSTEM GELİŞTİRDİ
    12 Nisan 2021 - 12:51

    SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi 9’uncu sınıf öğrencileri, ameliyathaneler ve biyolojik laboratuvarlarda kullanılan laminer akım sistemine yapay zeka teknolojisi dahil ederek geliştirdikleri projeyle dünyada bir ilki gerçekleştirip Covid- 19’un asansör içerisinde bulaş riskini engelleyecek sistemi geliştirdi.

     

    Öğrenciler Gökçe Bilge, Mustafa Ali Şahin ve Yiğit Settar Evgülü, danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde “Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Asansör Havalandırma Sistemi" geliştirerek, Covid- 19’un asansör içi bulaş riskini engellemeye yönelik önemli bir projeye imza attı.

     

    Öğrencilerin geliştirdiği, “Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Asansör Havalandırma Sistemi" projesinde, aminer akım (Dikey akım) uygulanarak yapay zeka teknolojisi ile asansörü kullanan kişi sayısının kontrolü geleneksel yöntemlerde olduğu gibi toplu kilo ölçümüyle değil, binen kişilerin yapay zeka tarafından sayılması ile sağlandı.

     

    SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrenciler tarafından geliştirilen projenin önemine vurgu yaparak, “Okul olarak TÜBİTAK ve benzeri bilimsel çalışmaları destekliyoruz. Okulumuzda geliştirilen ‘Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Asansör Havalandırma Sistemi’ de bilimsel çalışmalara örnek bir proje. Genelde bilimsel gelişmeler ihtiyaçtan ve dünyada oluşan gelişme ihtiyaçlarından ortaya çıkıyor” dedi.

     

    Covid- 19’un ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen zorlu bir süreç olduğunu dile getiren Asyalı, “Tüm dünyanın yaşadığı zorlu pandemi sürecinde, öğrencilerimiz de Covid-19 ile mücadeleye nasıl katkı sunabiliriz diye fikir yürütüp proje geliştirdi. Proje, toplumda en fazla göz ardı edilen asansör içi bulaş riskinin engellemesi bakımından önemli çalışma oldu” ifadelerini kullandı.

     

    Asyalı, “Böylesi zor bir dönemde toplumsal sorunlara çözüm üretme azmiyle proje geliştirip dünyada örneği olmayan bir fikir geliştiren öğrencilerimizin başarısıyla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

     

    SANKO Okullarında, tüm seviyelerde üst düzey fikir üreten ve tasarım yapan öğrenciler yetiştirdiklerinin altını çizen Asyalı, öğrencilerin fikirlerini önemsediklerini ve danışman hocalarla desteklediklerini kaydetti.

     

    Asyalı, “Öğrencilerimizi kaliteli eğitim ve geliştirdikleri projelerle hayata hazırlıyoruz. Başarılarıyla gurur kaynağımız olan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

    Bu haber 1019 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum