Sağduyu Çağrısı Yaptı, Ayran İkram Edelim Dedi

Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu Başkanı Gökhan Gökşen, son günlerde IŞİD'in Kobani saldırılarını protestolar sırasında çıkan ve ölümlerle sonuçlanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yaptı.

    Sağduyu Çağrısı Yaptı, Ayran İkram Edelim Dedi
    13 Ekim 2014 - 15:55 - Güncelleme: 13 Ekim 2014 - 16:04

    Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu Başkanı Gökhan Gökşen, son günlerdeIŞİD'in Kobani saldırılarını protestolar sırasında çıkan ve ölümlerle sonuçlanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yaptı. Gökşen, "Birbirimize bir bardak ayran ikram edelim" dedi.

    Gökhan Gökşen, düzenlediği basın toplantısında son günlerde yaşanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yaptı. Gökşen, insanların kazananı olmayan savaştan vazgeçmeleri gerektiğini belirterek, "Biz ne Kobani gündemiyle oluşan ideolojik kavgaları, ne Irak'ta veSuriye'de yaşanan çatışmalara benzer görüntüleri ülkemizde görmek istemiyoruz. İnanıyoruz ki Anadolu'da yaşayan her anne bu ülkede kargaşaya, kardeş kanı akıtmaya izin vermeyecek kadar sağduyuya ve vicdana sahiptir. Maskeli yüzlerle toplumsal algılarımıza hedef alıp ateş edenlerin algılarımızla oynamasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

    Gökhan Gökşen, insanları birbirine ayran ikram etmeye davet ederek şunları söyledi:

    "Kazananı olmayan kardeş çatışmalarından bir an önce vazgeçelim. Gelin bugün aynı fikirde olmadığınız komşunuzla tokalaşın, farklı siyasi görüşteki arkadaşlarınızla bir çay için. Yarın kargaşa bitince kıyasıya münazaralara gireriz, daha sonra farklı fikirlerimizin tartışmasını yaparız. Ama bugün 'serhildan' değil, 'başım gözüm üstüne gardaş' diyerek barışın, huzurun, selamın ülkesinde umudun kardeşliğinde buluşabilmeyi bekliyoruz. Birbirimize bir bardak ayran ikram edelim. Sonra bu toprakların yıllardır biriken sorunlarını bu topraklarda yaşayan her insanın dirayetiyle, samimiyetiyle tartışalım. Evet fikirlerimiz farklı olabilir ama göz yaşlarımız aynı, iftarımız, namazımız aynı, gezdiğimiz sokaklar, güldüğümüz olaylar aynı, doğduğumuz topraklar, yaşadığımız sorunlar aynı. Gelin sorunun değil çözümün parçası olalım, kavganın değil dostluğun paydasında birleşelim, yıkımı değil yapıcılığı seçelim, terörü değil demokratik müzakereyi tercih edelim. Bugün tüm STK'ları, düşünen insanları bir bardak ayran içip umudun kardeşliğinde bir olmaya davet ediyoruz. Çünkü bugün yiğitlik yakıp yıkmakta değil, sabırla aklıselim davranmaktadır diyoruz." 

    Bu haber 2118 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum