Pazarcık'ta Tütün Ürünlerinin Zararları Anlatıldı

Pazarcık ilçesinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencilerine yönelik olarak tütün ve tütün ürünlerinin zararları konulu konferans düzenlendi.

    Pazarcık'ta Tütün Ürünlerinin Zararları Anlatıldı
    30 Nisan 2016 - 13:51

    Pazarcık Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün, Tütün Ürünleri ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birim Sorumlusu Cem Dulkan, son yıllarda madde kullanımının dünyada veTürkiye'de özellikle çocuk ve gençler arasında yaygınlaştığını söyledi.

    Türkiye'de gençlerin bilgisizlik, özenti, merak ve modaya uyma çabasında oldukları için bu tür zararlı alışkanlıklara yönelmekte olduğunu hatırlatan Dulkan, şunları kaydetti:

    'Türkiye'de gençlerimiz bu maddelerin tehlikesinden habersiz ve bu nedenden dolayı konuyu hafife alarak kötü alışkanlıklara yakalanıyor. Maalesef gençlerimizde, denerim, bakarım, bırakırım düşüncesi hakim. Fakat bir veya iki denemede geri dönüşü olmayan yola gireceklerini kesinlikle bilmelidirler. Sigaranın içerdiği zararlı maddeler yalnız hidrojen ve siyanürle sınırlı değildir. Sigaranın içinden kadmiyum, arsenik, naftalin, amonyak, aseton, karbonmonoksit, nikotin ve adlarını sayamayacağımız insan sağlığına zararlı 3 bin 885 çeşit madde bulunmaktadır.'

    Konferansa, Halk Sağlığı İl Müdürü Doktor Ahmet Yener, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Bucak,Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş ve öğrencileri katıldı.


    Bu haber 838 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum