Paralel Devlet' Soruşturmasında 9 Kişi Tutuklandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 4 ilde 'paralel devlet yapılanması' iddiasıyla başlatılan operasyonda, gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 25 kişiden 9'u tutuklandı.

    Paralel Devlet' Soruşturmasında 9 Kişi Tutuklandı
    25 Mayıs 2016 - 12:28

    Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 62 şüpheli hakkında 4 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti. Polis, aralarında eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, eski Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci, bazı iş adamları ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu 51 kişiyi gözaltına almıştı. Aynı operasyonda, şehir dışında olduğu için adresinde bulunmayan ve hakkında gözaltı kakarı bulunan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ise polise teslim oldu. Karaküçük'ün şehir dışında olduğu, gözaltı kararının ardından kente geldiği öğrenildi.

    Emniyette işlemleri tamamlanan isimlerden, eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 25 şüpheliden 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9'u ise tutuklandı. Öte yandan, emniyette ifadeleri alınan, aralarında KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve eski KALİDA Başkanı Osman Gemci'nin de bulunduğu 21 kişi daha adliyeye sevk edildi.

    Bu haber 1147 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum