Onikişubat Sosyal Etkinlik Merkezlerinde Üstün Başarı..

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi “Önce İnsan, Önce Eğitim” hizmet anlayışı ile yola çıktığı Sosyal Etkinlik Merkezlerinde gelecek nesillerin yolunu aydınlattı.

    Onikişubat Sosyal Etkinlik Merkezlerinde Üstün Başarı..
    16 Ekim 2018 - 11:58

    Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezlerinde bulunan üniversite hazırlık öğrencilerinin başarısı, Başkan Mahçiçek’i de gururlandırdı.

    2017-2018 Sosyal Etkinlik Merkezleri eğitim ve öğretim yılında Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonucunda %70 oranında başarı sağlanarak, 1 öğrenci Tıp Fakültesi olmak üzere, 3’ü Diş Hekimliği Fakültesi, 9 Hukuk Fakültesi, 15 Hemşirelik, 20 Öğretmenlik, 24 İlahiyat Fakültesi ve 23 öğrenci Mühendislik Fakültesi kazandı.

      Bunun yanı sıra İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Veterinerlik gibi alanlarda üniversite okumaya hak kazanan toplamda 300 öğrenci emeklerinin karşılığını en güzel şekilde aldı.

    Ayrıca üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin 100 TL olan harç masraflarının Onikişubat Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi.

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Sosyal Etkinlik Merkezleri 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde 300 öğrencinin üstün başarı sağlamasından dolayı büyük bir gurur içerisinde olduklarını belirterek, “ Biz istedik ki, öğrencilerimiz zorlu yaşam koşullarında herkesle aynı şartlarda okusun, eğitimi eksik ya da yarım kalmasın. Aileler ekonomi açısından zorlanmasın.

     Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde 591’i ortaokul,1809’u üniversite hazırlık olmak üzere toplamda 2400 öğrencimize ücretsiz olarak eğitim imkânı sağladık. Verdiğimiz eğitimi ve YKS sonucunu değerlendirmeye aldığımızda %70 oranında başarı sağladık. Ortaokul takviye kurslarımızda ise %81 oranında başarı sağladık. Bu başarı tablosu bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Gelecek nesillerimize ışık tutmak, onların meslek sahibi olmasını sağlamak ve başardıklarını görmek tek isteğimizdi. Allah’ın izniyle onlarda bizle bu sonuçlarla gururlandırdı. Bu vesile ile öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca başarılarından ötürü tebrik ediyor ve can-ı gönülden devamını diliyorum.

    Bizim ülkemizin böyle aydın, başarılı ve hedefi olan gençlere ihtiyacı var. Bu ülkenin bir adım daha ileri gitmesi için çabalıyor ve yatırımımızı insanımıza, gençlerimize yapıyoruz. İnanıyoruz ki, üreterek güçlenen Türkiye olma yolunda ilerleyecek ve şuan ki durumdan çok daha iyi noktalara gelerek, gelişmiş ülkeler sıralamasında en üst seviyelerde yer alacağız. Birlik, beraberlik ve başarımız daim olsun” ifadelerini kullandı.

     “7 Güzel Adamın Şehrine 7 İmam Hatip Okulu Projesi Öğrencilerle Buluşturuluyor”

    Onikişubat Belediyesi eğitim alanında yaptığı güzel ve başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda 7 güzel adamın şehrine 7 imam hatip okulu yapma kararı alan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, projelerine kattığı anlamlarla da akıllara kazınıyor.

    Bugüne kadar yaptığı bütün işlerde ve Kahramanmaraş’a kattığı değerlerle her zaman ayakta alkışlanan Belediye Başkanı her konuşmasında önceliği eğitime verdiğini belirtiyor.

    7 güzel adamın şehrine yapılan toplamda 112 derslikten oluşan 7 İmam Hatip Okulu projesi kapsamında bazı okullar eğitime açılmış bazılarının ise inşası devam ediyor. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Döngele, Dönüklü, Ilıca, Kale, Kurtlar, Tekir ve biri de merkezde olmak üzere yurtlarıyla beraber öğrencilerimize okullar inşa ediyoruz. Bugüne kadar 5 okulumuzun inşaat sürecini tamamlayarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında hizmete açtık. 2 okulumuzun ise halen inşaat süreci devam ediyor.” dedi.

    Onikişubat Belediyesi eğitime yaptığı yatırımlarla 1000’e yakın öğrenciye de barınma imkânı sunuyor.

    Bu haber 950 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum