Onikişubat Belediyesi için yapılan araştırma

İstanbul merkezli ADA Araştırma Ve Danışmanlık şirketi 25 Ekim-10 Kasım 2014 Tarihleri arası İlçede bağımsız olarak Gerçekleştirdiği,Onikişubat belediyesi vatandaş algı ve hizmet beklenti araştırması sonuçlarını yayınladı.

    Onikişubat Belediyesi için yapılan araştırma
    12 Aralık 2014 - 14:57

    Onikişubat Belediyesi için yapılan bu araştırmanın amacı vatandaşların Onikişubat Belediyesi’nin verdiği hizmetlerle ilgili memnuniyet düzeylerini belirlemek, hizmet performansını saptamakta ve vatandaşların sorunlarını ve beklentilerini tespit etmektir.

    Bu amaç doğrultusunda yürütülen araştırma Onikişubat Belediyesi için aşağıdaki konuları kapsamaktadır.

    * Vatandaşların demografik özellikleri

    * Vatandaşların Belediye hizmet algısı

    * Onikişubat Belediyesinden beklentileri

    * Onikişubat Belediyesi’nin genel memnuniyet ve başarı durumu

    * Vatandaşların sorunları

    * İletişim kaynakları ve

    Oy tercih kriterleri ölçümlenmiştir.

    * İlçede 3095 katılımcı ve 128 mahallesinde yapılan araştırmaya göre, Bu Pazar Onikişubat belediye seçimleri olsa Partilerin oy dağılımı Ak parti %65,6, Mhp %24,5, Chp %4,1, Hdp %0,6 ve Diğer Partiler %5,2 şeklinde belirtildi.

    * Seçmenlere göre bir belediye Başkanında olması gereken özellikler %36,6 dürüstlük, %31,6 yaptığı hizmetler, %27,8 hakla ilişkileri ve %26,5 çalışkanlığı şeklindedir.

    * Seçmenlere göre Onikişubat Belediyesinin başarı durumu %42,4, Başarısızlık durumu ise %17,2 dir. Bu konuda kararsız ve fikir yürütmek istemeyenlerin oranı ise %33,5 dir

    * Seçmenlere göre Onikişubat Belediye Başkanının başarı durumu %54,1, Başarısızlık durumu ise %10,5 dir. Bu konuda kararsız ve fikir yürütmek istemeyenlerin oranı ise %35,4 dür.

    * Yapılan araştırmada 3095 katılımcıya ‘’Siz belediye başkanı olsanız Onikişubat için öncelikli olarak ne yapardınız’’ Sorusuna Katılımcıların %13,6 sı yolların bakımı,11,8’i alt yapı sorunu çözümü,6.2’si hizmet yapardım derken,6,0 ‘ı ise ulaşım ve diğer hizmet alanları şeklinde cevaplandırdı.

    * Onikişubat Belediye başkanı Hanefi MAHÇİÇEK’i tanıma durumunda ise,katılımcıların %85,3’ü tanıdığını ve %54,5’i ise Belediye başkanı Hanefi MAHÇİÇEK ile karşılaştıklarını belirttiler.Bu çıkan analizde ise belediye başkanı Hanefi MAHÇİÇEK’in tanınırlığının yüksek olmasının en büyük sebebi Başkanın Halk ile iç içe olması olarak değerlendirile bilinir.

    * Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK’in Niteliklerini yeterli bulma durumunda ise

    * ,Giyim,kuşam ve görünümü %65,4

    * Bilgisi tecrübesi ve vizyonu %63,3

    * Halka hitabeti %64,1

    * Yönetim kabiliyeti %70,5

    * Cesaretliliği ve kararlılığı %60,0

    * Halka yakınlığı Nezaket ve sıcaklığı % 61,4

    * Çalışkanlığı ve azmi %58,6

    * Dürüstlüğü % 68,2

    * İcraatcılığı ve pratikliği % 59,3

    * Tarafsızlığı ve Adilliği ise % 62,8 Olarak şekillendi.

    Katılımcılar Bir belediye başkanında olması gereken özellikleri Şöyle sıralandırdılar.

    Araştırmada Öne çıkan ve dikkat çeken bir diğer önemli ayrıntı ise 30 Mart Yerel şeçimlerinde %64,6 oyla Belediye başkanı seçilen Hanefi MAHÇİÇEK’in,Kısa bir zaman dilimi içerisinde İlçesinde Oy oranını %1,0 yükselterek %65,6 yükseltmesidir.

     

    Bu haber 1288 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • batuhan
      9 yıl önce
      Araştırma ortaya koyuyorki MAHÇİÇEK büyükşehire yürüyor.Başkanım başarılar