ÖMER KARA'YA TATLIDER MEVLİT OKUTTU

Kahramanmaraş’ın İstanbul da Faaliyet Gösteren Afşin Büyüktatlar Mahallesi Derneği TATLIDER, Ölmüşlerini Unutmuyor. Kara Ailesinden Merhum Ömer Kara Ruhuna Mevlid-i Şerif Okuttu.

    ÖMER KARA'YA TATLIDER MEVLİT OKUTTU
    06 Mart 2019 - 10:44

    İstanbul da Faaliyet gösteren Kahramanmaraş ilimizin Afşin ilçesinin sivil toplumda öncü insanlarının membası konumunda yer alan değerler yetiştirdiği Büyüktatlar Kasabası’ndan insanların 2011 yılında bir araya gelerek kurdukları ve imece usulü kısa sürede kendi mülkiyetine de kavuşan TATLIDER örnek dernekçiliğiyle takdir topluyor.

     

    TATLIDER’in İstanbul ili Sultangazi İlçesi Malkoçoğlu Mahallesinde bulunan dernek genel merkezinde Geri Dönüşüm ve Spot Ürünler Satış İşletmeleri Sahibi Murtaza Kara geçtiğimiz aylarda hakkın rahmetine kavuşan merhum babası Ömer Kara ruhuna yemekli Mevlid-i Şerif okuttu. Derneğin iki katlı genel merkezinde erkekler hemen aynı cadde üzerinde yine TATLIDER üyelerinin kurduğu Eshab-ı Kehf Kuran Kursunda da kadınların katıldığı Mevlid-i Şerif programına takriben 600 insan katıldı. Âlim insanların hafızların yetiştiği Büyüktatlar kasabasından erkek ve kadın hafızların okuduğu Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerifler merhum Ömer Kara ve kasaba halkından ebediyete göç etmiş insanların ruhuna hediye edildi.

     

    İstanbul’da Kahramanmaraş basınının temsilcisi Maraş Gezgin by Eyüp Kadir Kılcı’da Mevlit programına katıldı. Mevlid-i Şerif programında TATLIDER Başkanı İsrafil Bahçe ve merhum Ömer Kara’nın oğlu iş insanı Murtaza Kara ile konuştu. TATLIDER Başkanı İsrafil Bahçe bugün burada merhum Ömer amcamızın ruhuna dua için dernek genel merkezimizde buluştuk. Programı tertipleyen Murtaza Kara edemizle ile birlikte derneğimizin alt katında 250 kişiye üst katında 200 kişiye ve Eshab-ı Kehf Kuran Kursumuzda 150 hemşehrimizin katılımıyla Mevlit programımızı gerçekleştirdik. Cenab-ı Hakk yerini buldursun. Dernekler bu tür programlar için var. Bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederim dedi. Murtaza Kara da bugün rahmetli babamız Ömer Kara için dua günümüzde bizleri onurlandıran başta Kahramanmaraş basınına ve hemşehrilerimize teşekkür ederim dedi.

     

    TATLIDER Başkan İsrafil Bahçe ve yönetim kurulu üyeleri Mevlid-i Şerif programı sonrasında Bahçelievler de düzenlenen Andırın Derneği Tirşik gününe katıldı. Andırın Derneği programı sonrasında Yenibosna da bulunan BOZKIR Restoran Cafe de Bahçelievler Belediye Başkanvekili Mevlit Uyan ve Çukurova’nın gülü halk ozanı Gül Ahmet Yiğit ile buluştu.

     

    TATLIDER Başkanı ve yönetimi akşam da Zeytinburnu’nda açtıkları temsilciliğinde “Başkanlar ile Buluşuyoruz” programı kapsamında CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Dr. Adil Emecan ve parti yöneticilerini misafir etti. CHP adayı 1994-1999 yılları arasında Zeytinburnu’nda belediye başkanı olarak hizmet ettim. Yeniden ilçemiz sakinlerinin hizmetine talibim dedi. Programa belediye meclis üyesi adayı olarak gençlik kontenjanından listeye giren Rabia Demirelli de katıldı.   

    Bu haber 854 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum