ÖĞRENCİ DOSTU OKUL (F.A.L)

Öğrenci milletinin bir aynanın iki yüzü gibi iki türü vardır.

    ÖĞRENCİ DOSTU OKUL (F.A.L)
    14 Kasım 2016 - 11:50

    Uzun süre mezun olamayan, kitaplardaki ve derslerdeki bilgi birikimlerine’’ bunlar hayatta ne işime yarayacak ki’’ zihniyetiyle bakan, çalışkan öğrencilere’’ inek’’ lakabı takıp ot hediye eden, ’’yeter, artık bu kadar çalışma’ ’diyen, teneffüslerde bir bankta oturup saçma sapan konularda konuşmaktan hoşlanan, dersi kaynatabilmek için her fırsatı kullanan birinci tür ve devamlı okuma isteği duyan, mezun olsa da kitabı elinden bırakmayan, laf lafı açıyor kıvamında konu konuyu açan, temel bilimler arasında mekik dokuyan, sürekli yenilik peşinde koşan, bilgiyi içselleştiren, çok yönlü, sürekli kendine bir şeyler katma çabasında olan ikinci tür.

    Okumak ve öğrenmek ikinci tür için bir beslenme biçimi. Var oluşun ayrıntılarına büyülü bir dokunuş. Yaşadığını hissetme, yaşamla bütünleşme, kendini sürekli yeniden yapılandırma. Sadece ders geçme değil öğrendiklerini hayata geçirme çabası da gösterme.

    İşte Kahramanmaraş ta bu iki farklı öğrenci modelini harmanlayarak ortaya başarılı bir eğitim kurumu örneğini çıkartan eğitim kurumlarımızdan biriside FATİH ANADOLU LİSESİ. Köklü bir geçmişe sahip olan okul öğrenci odaklı projelerle de ön plana çıkıyor. Okul da her sabah bardakta çorba uygulaması da bu uygulamalardan bir tanesi. Öğrenciler bu uygulama ile artık öğle yemeklerinde olduğu gibi sabah kahvaltılarını da okulda yaparak güne ve eğitime daha zinde bir şekilde başlıyabiliyor. Okul müdürü Harun KURT Öğrencilerinin bu farklı uygulamalarla kendilerini değerli hissettiklerini ve okula aidiyet duygularının arttığını belirterek akademik başarının mutlu ve güvenli bir ortamda daha da artacağını belirtti.

    Bu haber 864 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum