MARTI İlkokullarda Eğitim için Havalandı...‏

MARTI derneği eğitime çok ihtiyacı olan Kahramanmaraş Gençosman İlköğretim okulunda başladı

    MARTI İlkokullarda Eğitim için Havalandı...‏
    02 Nisan 2015 - 14:58

     

    MARTI: "Şiddetin İlkokullara kadar indiği günümüzde, devletimize ve yaşam hakkı savunan tüm STK'lara, önemli görevler düşmektedir.
     
    Bizler HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) üye derneği olan MARTI (Maraş Tabii Hayata ve Hayvanları Işık) derneği olarak, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünden izin onaylı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile ortak çalışmamız olan, Maraş'ta her yıl düzenlediğimiz, İlkokullarda "HAYVAN SEVGİSİ" konulu seminerlerimize başlamış bulunmaktayız.
     
    MARTI derneği olarak, eğitime çok ihtiyacı olan Kahramanmaraş Gençosman İlköğretim okulundan başladık. Çok neşeli ve biz can hakkı savunucularını mutlu eden ümit veren bir eğitimdi.
     
    Çocukların ilgi ile dinlemeleri, hayvanlar hakkında sorduğumuz sorulara aldığımız cevaplar çok yapıcıydı.
    Seminer verme amaçlı gittiğimiz tüm İlkokullarda, Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezine gelen hayvanlara yapılan cerrahi müdahaleler ve günlük bakım kısmını cerrahide kullanılan malzemelerle birlikte Veteriner hekimlerimiz, hayvan sevgisi ve tüm canlıların yaşam haklarına saygıdan yola çıkarak, "VAR OLMAK HAKTIR" düşüncesini de, biz CAN HAKKI SAVUNUCULARI  anlatıyoruz. "HAYVAN  SEVGİSİ" konulu eğitim esnasında, sokak hayvanlarını anlatan broşürler ve HAYTAP'ın çeşitli Hayvan Sevgisi temalı afişlerinden faydalanıyoruz. Çocuklardan aldığımız güzel enerji ile mutlu olmakta ve gelecek nesillerden umutlanmaktayız. Eğitime gittiğimiz okulların öğrencilerini, yine Veteriner İşleri Müdürlüğü ile işbiriği içerisinde, okul gezisi kapsamında Maraş Sokak Hayvanları Bakımevimize götürmeyi hedefliyoruz.
     
    Günümüzde, şiddetten en büyük payı canlı zincirinin en zayıf halkası olan HAYVANLAR almaktadır.
    Ve maalesef, İnsanların yetiştirilme tarzındaki bozukluklara bağlı yada başka olumsuz nedenler sebebi ile, öncelikle hayvanlara uygulayarak başladıkları şiddet, tüm şehirlerde, kırsallarda, kasabalarda ve eğitimden geri kalmış dünyanın tüm bölgelerinde acımasıcza hüküm sürmektedir.
     
    Can taşıyan tüm zayıf halkalara uygulanan  ŞİDDET, sırasına göre önce hayvanlar, sonrasında güçsüzlük sırasına göre çocuklar, engelliler, kadınlar ve yaşlılara uygulanarak gün ve gün büyümektedir.
    Bizler, tüm zayıf halkaların haklarını arama yolunda Çocukları eğiterek onlara "BİR HAYVANI SEVMEKLE BAŞLAR HERSEY" dedirtebiliyorsak ve küçük kalplarine merhamet tohumları serpebiliyorsak, ne mutlu bize.
     
    Bizlere, toplumun en masum kitlesi olan  çocuklara seslerimizi duyurubilme imkanı veren Kahramanmaraş Valisi Sayın Mustafa Hakan GÜVENÇER'e Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Emin AKKURT'a,eğitimlerimizde bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sayın Hacı Mustafa ÇINGILI'ya, Maraş Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimleri Sayın Oğuzhan GEMCİ'ye Sayın Mustafa İNANDI'ya ve Sayın Erkan AKSU'ya, mensup olduğum Haytap (Hayvan Hakları Federasyonu) ve MARTI (Tabii Hayata ve Hayvanlara Işık)derneği adına teşekkürlerimizi gönderiyorum.
     
    Ve biz...
    Yaşam Hakkı Savunucuları...
    çocuklara, en çaresiz canlılar olan hayvanları sevip onları koruma, yardım etme duygularını verdiğimizde, yaşamın değerini bilen, sevgi dolu bireyler yetişeceğine inanıyoruz.
     
    Vicdanın sesi, bir orkestra gibi güçlüdür. Eğer duymayı ve duyurmayı başarabilirsek...
    Vicdan orkestrasının sesini duyabilmenin, önce aile kültürü, sonra eğitimle mümkün olabileceğine, ve o zaman çocuk kalplere serptiğimiz sevgi tohumlarının yeşilleneceğine, o güzel müziğin sesinin, sevgiye susuz kalmış tüm çocukların masum ruhlarına işleyeceğine inanıyoruz.
    Ve bizler...Tüm dünyada şiddet gören tek bir can kalmayıncaya kadar savaşacağımıza söz veriyoruz.
    VAR OLMAK HAKTIR"
    Bu haber 988 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum