Maraş' ta Künefe tuttu..

Son yıllar da Kahramanmaraş’ta künefe işletmecisi sayısında patlama yaşandı.

    Maraş' ta Künefe tuttu..
    30 Nisan 2016 - 15:54

    Şehrin hemen her noktasında açılan çok sayıda künefeci, şehir içi satışının yanında şehir dışına da kadayıf satıyor.

    Geçtiğimiz yıl açılan Edeler Künefeci işletmecisi Mehmet Okur, kent genelinde çok sayıda açılan künefe işletmecisinin şehrin taleplerinin karşılanması için önemli olduğunu söyledi. Artan künefeci sayısının arz-talep dengesi ile oluştuğunu anlatan Okur ‘’Kahramanmaraş’ta çok sayıda künefeci var ve yenileri de açılıyor. Bunun nedenini ben talebe bağlıyorum. Bu kadar çok künefeci açılmasının vatandaşların bu sektöre gösterdiği ilgiden kaynaklanıyor ‘’dedi.

    ‘KÜNEFEYİ SATTIRAN KALİTESİDİR’

    Künefe işletmesinin açılmasının yanında bunların müşteri tarafından beğenilmesinin de önemli olduğunu belirten Mehmet Okur, künefeyi sattıranın tadı olduğunu kaydetti.  ‘’Bir işletmenin yürümesi ve büyümesi ürettiği ürünün kalitesi ile doğru orantılıdır ‘’ diyen Okur, Kahramanmaraş’ta künefe üretimi ve tüketiminde gözle görülür bir artış yaşandığını ifade ederek ‘’Açılan işletmelerin devamı kaliteye ve hizmete  verdiği öneme dayalıdır. Evet şehrimizde olağanüstü bir künefeci artışı yaşanıyor. Ama bu işletmelerin ömrünün uzun olabilmesi için müşterilerinin isteklerine karşılık vermesi gerekir. ‘İşletme açtım oldu’ düşüncesi çok yanlış, ürünlerin renkliliği ve çeşidi her geçen gün artmalı ve vatandaşlardan gelen isteklerin yerine getirilmesi gerekir. Biz işletme olarak buna özen gösteriyoruz ve müşterilerimizin her talebine saygı duyuyoruz ‘’diye konuştu.

    Hatay’ın künefe yapımında önemli rol oynadığını aktaran Okur, Kahramanmaraş’ın da büyük firmaları ve yeni girişimcileri ile piyasa da rekabet etme gücüne sahip olduğunu söyledi.

    Okur ‘’Hatay ilimiz bu konuda çok iyi durumda ancak biz de Kahramanmaraş olarak bu sektörde rekabet edecek güce sahibiz. Dünya genelinde tatlıcılık sektöründe faaliyet gösteren çok önemli firmalarımız var onlardan cesaret alan girişimciler de bu sektörde kendini gösteriyor. İşletmecilikte kural haline gelmiş bir kavram var ’Ya büyürsün yada yok olursun’ bence bu doğru bir tespit. Yeniliklere açık olmak, her gün işletmeye yeni bir şeyler kazandırmak ve büyümek lazım ki yok olunmasın ‘’ ifadelerini kullandı.

    KÜNEFENİN TARİFİ

    Tel kadayıfı ince ince didikleyin ve bıçağınızla 2-3 kez üstünden geçin. Künefe kabınızı (porsiyonlar halinde yapacaksanız kalıplarınızı) kalın bir tabaka halinde tereyağı ile yağlayın,kalan tereyağını eritin ve pekmezi de ekleyerek kıydığınız kadayıflarla karıştırın.

    Kadayıfın yarısını boşluk kalmayacak şekilde kabınıza yayın ve üzerini elinizle hafifçe bastırarak sıkıştırın.

    Ufaladığınız tuzsuz peyniri üzerine yayın ve kalan kadayıfları üzerine koyarak tekrar hafifçe bastırın. Kısık ateşte nar gibi olana kadar 2 tarafını da kızartın.

    Kızarmış sıcak künefenin üzerine hiç bekletmeden soğumuş olan şerbeti döküp kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.

    Bu haber 1463 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum