MAHÇİÇEK "DAHA "YEŞİL BİR ONİKİŞUBAT DÜŞÜNÜYORUZ"

Onikişubat Belediyesi doğaya ve çevreye duyarlı hizmet anlayışıyla Kahramanmaraş’ın ve ilçesinin doğasına katkı sağlamaya devam ediyor.

    MAHÇİÇEK "DAHA "YEŞİL BİR ONİKİŞUBAT DÜŞÜNÜYORUZ"
    16 Ekim 2018 - 12:24

    Onikişubat Belediyesi doğaya ve çevreye duyarlı hizmet anlayışıyla Kahramanmaraş’ın ve ilçesinin doğasına katkı sağlamaya devam ediyor.

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek göreve geldiği günden bu yana Onikişubat ilçesine prestij, değer ve yenilikler kazandırıyor.

    Başkan Mahçiçek’in göreve geldiği 2014 yılı öncesinde Onikişubat ilçesinde 160 adet park bulunurken, 2014 yılı ve sonrasında bugüne kadar 16 adet Butik Park olmak üzere toplamda 296 park vatandaşın hizmetine sunuldu.

    Şehrin her bir noktasına vatandaşın kullanımına uygun, sosyal ve spor faaliyetlerin uygulanabileceği alanlar oluşturmaya devam eden Onikişubat Belediyesi, bu kapsamda özellikle çocuk ve ailelerin birlikte, güvenli alanlarda zaman geçirebileceği, farklı konseptlerde butik parklar yerleştirdi.

    Mahçiçek “Rekreasyon Alanla Onikişubat Daha Da Yeşillenecek”

    Ekolojik dengeyi koruma ve çevreye duyarlı hizmet etme anlayışı ile hareket eden Başkan Mahçiçek, Onikişubat’ı yeşillendirecek mega proje Rekreasyon Alan hakkında “Rekreasyon Alan projemizle Onikişubat’ı daha da yeşillendireceğiz” ifadelerini kullanarak, çalışmalarından bahsetti.

    Rekreasyon Alan projesiyle 740.000 mbüyüklüğünde yeşil alanı Kahramanmaraş’a kazandırmaya hazırlanan Onikişubat Belediyesi, vatandaşları doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı eğlenceli bir mekânla buluşturacak.

    “Bir Rekreasyon Alan 7 Bin 400 Parka Tekâmül Ediyor”

    Tasarımı ve renkleriyle hayranlık uyandıracak Bitki Kulesi, hobi bahçeleri ve daha birçok4 yeşil alanın bulunacağı 740 Bin metrekarelik Rekreasyon Alan projesi 7 Bin 400 adet yeşil alan parka tekâmül ediyor.

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Şehrimize uluslararası düzeyde statü kazandırmak hedefiyle Rekreasyon Alan projemizi hayata geçirdik. Tabi ki şehrimize prestij katmak istiyoruz ama bunun yanında doğaya ve çevremize sahip çıkalım istiyoruz. Yeşil alanlar üretelim, değer gösterelim istiyoruz. Ve hayata geçirdiğimiz projeleri, inşa ettiğimiz yapıları doğaya karşı duyarlı hale getiriyoruz. Mümkün olduğunca doğaya, çevremize zarar vermeden fayda sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

    Mahçiçek “İlçemizin 50’sini Yeşillendirdik”

    Başkan Mahçiçek Rekreasyon Alan projesi bitimiyle Onikişubat ilçesinde 1 Milyon 155 Bin 468 myeşil alan oluşturacaklarını belirterek, “ hayata geçirdiğimiz projelerde her zaman doğayı düşünerek hareket ettik. Rekreasyon Alan projemiz dâhil bu zamanda kadar Onikişubat ilçemizi 50 oranda yeşil alana kavuşturduk.

    “Çevre Dostu Yeni Hizmet Binası”

    Başkan Mahçiçek Onikişubat Belediyesi’nin yakın zamanda inşaatını tamamlayacağı Yeni Hizmet Binasının doğaya ve çevreye duyarlı olmasına da dikkat çekti. 26 adet güneş panellerini bina içi ısıtmada ve soğutmada kullanarak, binanın elektrik ve doğalgaz enerji kullanımını düşürmeyi amaçlayıp, çevreye karşıda sorumluluğunu yerine getirmeyi hedefleyen Başkan Mahçiçek, ayrıca Gri su tesisatı ile de yağmur sularını arıtarak tekrardan uygun alanlarda dönüşümlü olarak kullanımını sağlayacak.

    Ayrıca Onikişubat Belediyesi’nin yeni hizmet binasında da geniş ölçekte yeşil alana yer verilecek.

    Çevre konusunda hassasiyetinin devam edeceğini belirten Başkan Mahçiçek, Yeni Hizmet Binası’nda israfı önlemek ve tasarruf etmek amacıyla akıllı bir bina inşa ettiklerini ifade etti.

    Bu haber 733 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum