Konya'da Askeri Uçak Düştü: 2 Pilot Şehit

Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında F-4 tipi askeri uçak düştü. Düşen uçakta 2 pilot şehit oldu.

    Konya'da Askeri Uçak Düştü: 2 Pilot Şehit
    05 Mart 2015 - 13:10
     

    Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatı sırasında F-4 askeri uçağı düştü. Genelkurmay Başkanlığı, kazada 2 pilotun şehit olduğunu duyurdu. Şehit düşen pilotlardan birinin Kurmay Binbaşı Mustafa Danış olduğu açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta, Malatya'da düşen 2 F-4 tipi askeri uçaklarda, 4 pilotumuz şehit olmuştu.

    TATBİKAT BU SABAH BAŞLAMIŞTI

    Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresinde Ortakonak Mevkii'nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

    VALİ, "1 PİLOT ATLADI, DİĞER PİLOTTAN HABER YOK" DEDİ

    Konuyla ilgili ilk açıklama Konya Valisi Muammer Erol'dan geldi. Erol, "Bir askeri eğitim uçağı Ortakonak Mahallesi'ne yakın bölgede düştü. 1 pilot atladı, diğer pilottan hala bilgi alınamadı." dedi.

    TSK: 2 PİLOT ŞEHİT

    Ancak Vali'nin açıklamasının hemen ardından, TSK düşen uçakta 2 pilotun şehit olduğunu duyurdu. TSK, "2 pilotun şehit olduğu kazanın nedeni henüz bilinmiyor." dedi.

    "1′inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58′de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112′nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50′deKonya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

    Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

    Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

    GÖRGÜ TANIĞI: ÖNÜNDEN 2 ATEŞ ÇIKTI VE PATLAMA OLDU

    Görgü tanığı Mehmet Can, "Ben çardaktan dışarı çıktığım sırada uçak aşağı doğru inerken, önünden roket atar gibi iki ateş çıktı. Ondan sonra patlama oldu. İki alev topu indi aşağı sonra patladı. Yanına yaklaşamadık." dedi.

    BAKAN ELVAN: GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ElvanAnkara'dan İstanbul'a gelişindeKonya'da iki pilotun şehit olduğu kazaya ilişkin açıklamada bulundu.

    Bakan Elvan, "Gerçekten çok üzücü bir hadise. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Temennimiz şu; bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmamak. Bu konuda da gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin. Aileler ve milletimize başsağlığı diliyorum. Çok acı bir durum" dedi.

    Kazanın sebebine ilişkin bir soru üzerine de Elvan "Bize detaylı bir bilgi gelmedi henüz" diyerek yanıtladı.

    CHP'Lİ TANRIKULU: ÇOK AÇIK BİR KUSUR VAR!

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TanrıkuluKonya'da askeri uçağın düşmesine ilişkin "Burada çok açık bir hizmet kusuru var. Kusuru olanlar gereğini yapmalı ve özür dilemeli" dedi.

    ŞEHİT ATEŞİ ANKARA'YA DÜŞTÜ

    Konya'daki uçak kazasında şehit olan Kurmay Binbaşı Mustafa Danış'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

    Şehit pilot Kurmay Binbaşı Danış'ın hayatını kaybettiği haberini ailesine silah arkadaşları verdi. Acı haberin ardından şehidin babası Hayri Danış ve annesi Yurdagül Danış'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit pilotun evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı. Bir ambulans ise evin önünde hazır bekletildi.

    YİNE F-4!
    Geçtiğimiz hafta Malatya'da da 2 F-4 tipi uçak henüz belirlenemeyen sebeblerden düşmüş, 4 askerimiz şehit olmuştu.

    Bu haber 1127 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum