KİMSE YOK MU KIŞ YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş şubesi yönetim kurulu başkanı Mustafa TİMURBANGA Kahramanmaraş şubesinin kış yardımlarının başladığını geçen ay 450 aileye 3000 kişilik ayni yardım verildiğini bu çalışmanın devam edeceğini şuan k.Maraş şubeye kayıtlı Suriyeli ve Türk ailelerden oluşan 5789 aileye yani yaklaşık olarak 40 bin kişiye şube olarak kışlık giyim verileceğini belirtti aynı zamanda bu ailelere imkânlar ölçüsünde ev eşyası ve eğitim destek yardımlarının yapıldığını ve yapılmaya devam ed

    KİMSE YOK MU KIŞ YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR
    17 Aralık 2014 - 15:01

    Timurbanga; Dernek olarak büyük bir zulüm ve yoklukla karşı karşıya kalan Gazze’de,  kimse yok mu olarak yardımları arttırarak devam ediyoruz.

    Kimse Yok Mu'dan, Filistinli'e 750 bin liralık battaniye yardımı

    Kimse Yok Mu Derneği, İsrail ablukası altında bulunan Filistin'e yardım elini uzattı. Kış ayları ile birlikte daha fazla yardıma ihtiyaç duyan binlerce Filistinliye Türkiye'den toplanan yardımlarla alınan 20 bin battaniye gönderildi. Yardım malzemeleri İstanbul'da düzenlenen törenle Filistinlilere teslim edildi. Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri bu hafta içinde tamamlanması beklenen çalışmanın maliyetinin yaklaşık 750 bin olduğunu açıkladı.

     Filistin’deki insanlara uzun zamandır sağlık, gıda ve diğer yardım malzemelerini ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, son olarak bölgeden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda battaniye ve giyim yardımı seferberliği başlattı. Hayırseverlerin yardımları ile 20 bin battaniye, bin çocuğun giyim ihtiyacını karşılayacak malzeme ve 2 bin paketlik gıda yardımı hazırlandı. Yardımların ilk 10 bin battaniye ve çocukların giyim malzemelerini içeren bölümü Gazze'de dağıtıldı. Geri kalan 10 bin battaniyelik bölüm ise İstanbul’da Filistinli yetkilileri teslim edildi.

            Bethlehem valisinin eşi Wafa Hemeıd, Sosyal Politikalar Komitesi Koordinatörü Najla Mıqdad ve iş kadını Laila Asfoura yardımları teslim aldı. Komite Üyesi Mıqdad  şöyle dedi"Beni en çok etkileyen konulardan biri de Kimse Yok Mu Derneği'nin çok çabuk reaksiyon vermesi oldu. Oradaki ihtiyaç ve sıkıntıları dernek yetkilileri gördüğünde ihtiyaçlar çok çabuk gideriliyor. Bu bizi çok sevindiriyor. Biz dernek yetkililerine kış mevsiminin geldiğini, insanların üşüdüklerini söyledik. Battaniyeyi söylemiştik. Biz daha buraya gelmeden yardımın Gazze'ye gönderildiğini öğrendik." dedi.   Filistin'den gelen yetkililere yardım çekini veren Kimse Yok Mu Derneği Dış Yardımlar, "Şu anda yardımlarımız Gazze'de devam ediyor. Yardım talebi Cuma günü bize ulaştı. Biz de Pazartesi gününden itibaren yardımları dağıtmaya başladık. Kalan 10 bin battaniyeyi de Batı Şeria, El Halil, Bethlehem tarafına gönderelim istedik. Oradaki valilik temsilcileri de 10 bin battaniyeye teslim almak için geldiler. Toplam 700-750 bin TL'lik yardımı bu hafta içinde Filistin'e ulaştırmış olduk. Bundan dolayı da hamd ediyoruz. Bölgeye olan yardımlarımız bundan sonra da devam edecek." açıklamasında bulundu.                                   

    Bu haber 1144 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum