KAPTANOĞLU :TEK TİP KADIN MODELİNE KARŞIYIZ

Kadın ve Demokrasi Derneği, sadece kadınların katıldığı iftar düzenledi. Dernek çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kadem il temsilcisi Fatma Kaptanoğlu; modern dünyanın oluşturduğu tek tip kadın modeline karşı olduklarını söyledi.

    KAPTANOĞLU :TEK TİP KADIN MODELİNE KARŞIYIZ
    14 Temmuz 2015 - 15:01 - Güncelleme: 14 Temmuz 2015 - 15:03

    Geçtiğimiz günlerde Sümeyye Erdoğan’ın açılışını yaptığı kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği, iftar yemeği ilimizdeki kadınları bir araya getirdi. 

    Sadece kadınların katıldığı  iftar yemeğinde Vali, Dulkadiroğlu ve Onikişubat  Belediye Başkanları, Ak Parti İl ve İlçe Başkanları, Rektör eşleri katıldılar. Nezih bir ortamda yapılan iftar organizasyonunda Kadem İl Temsilcisi Av. Fatma KAPTANOĞLU  katılan misafirlere dernek ile ilgili bilgilendirme yaptı.

    Kadem İl Temsilcisi Av. Fatma KAPTANOĞLU, Onbir ayın sultanı gönül sofralarının kurulduğu ve bize ihsan edilen af ve mağfiretin ayı Ramazan’ın 21.gününe siz değerli misafirlerimizle ulaşmak bugünü bizim için daha anlamlı ve heyecanlı kılmıştır diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

    “Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ülkemizdeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini sağlamak ve bu çerçevede kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek misyonuyla 08.03.2013 tarihinde kurulmuştur. Kahramanmaraş temsilciliğimiz ise büyüme odaklı bir hedefe sahip olan Kadem’in temsilcilik çalışmaları kapsamında  Kahramanmaraşlı kadınlara destek olabilmek, birlik ve beraberliğin öncüsü olabilmek ve onları daha ileriye taşıyabilmek adına 29.05.2015 tarihinde açılmıştır..”

    KADEM TEK TİP KADIN MODELİNE KARŞIDIR..

    Kaptanoğlu; Dernek kurulumu ve gelişimi ilgili bilgileri aktardıktan sonra, KADEM’in hadefleri ve kuruluş amacı içinde  şu bilgileri aktardı:

    “Kadem, modern dünyanın dayattığı tek tip kadın modeli karşısında kadınların farklıklarıyla var olduğunu kabul eden ve kadını bu farklılıklarıyla önemseyen bir bakış açısıyla değişen Türkiye’nin yeni kadın hareketidir. Kadem olarak biz, Kadın erkek eşitliğinin var olduğu ancak salt kadın erkek eşitliğinin kadın politikalarında gerçek anlamda eşitliği sağlamadığı ve ihtiyacı karşılamadığı gerçeğinden hareketle kadın erkek eşitliğinin yanında adalet kavramını da içine alan kadına farklılıklarından kaynaklı bir takım hakların tanınması gerektiği görüşünü savunmaktayız.

    Bu fikirden hareketle genel merkezimin şimdiye kadar gerçekleştirdiği ve bizlerin de şehrimizde devam ettireceğimiz paneller, kongreler, çalıştaylar ve farkındalık kampanyaları gibi faaliyetlerle kadın meselelerine farklı bir bakış açısı getiriyoruz. İlimizde de şehrimize özgü birtakım eğitim faaliyetleri, seminerler ve sempozyumlarla da sizlerle sık sık bir araya gelmeyi ümit ediyor ve genel merkezimin çığ gibi büyüyen temsilcilik faaliyetleri kapsamında ilimizde üye çalışmalarımız ile kadem ailesini büyütmek ve bu halkayı genişletmek istiyoruz.”

    İl Temsilcisi Kaptanoğlu;  fikir ve düşünce adına kadınlarımızın kendilerini rahat hissedebilecekleri, salt kadın meselelerin konuşulduğu ve Kahramanmaraş’taki kadınlar olarak böylesi bir kaynaşmanın sağlanması adına düzenledikleri  iftar programına katılımlarından dolayı misafirlerine teşekkür etti. 

    Bu haber 4886 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum