KAHRAMANMARAŞTA EZAN SESİNDEN RAHAZSIZ OLDULAR..

Egemenlik Mahallesi'nde bulunan Fatma Golcü Cami' nin ezan sesinden rahatsız olan bazı mahalle sakinleri, ezanın sesini kısdırdılar. Cevredeki diger mahalle sakinleri ve esnaflar ise bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirdiler.

    KAHRAMANMARAŞTA EZAN SESİNDEN RAHAZSIZ OLDULAR..
    08 Ağustos 2020 - 16:56
                Kahramanmaraşın merkezinde bulunan bir caminin mahalle sakinleri tarafından ezan sesinden rahatsız olduklarını yüksek sesle gündeme getirdiler
    Ezan sesinden rahatsız olanlar ezan sesi olmayan yerlere taşınsınlar diye toplanan kalabalık akil kişilerin devreye girmesiyle mahalle halkı dağıldı.
    Olaya el koyan il müftüsü CELAL SÜZGEÇ,Türkiyemizde özellikle kahramanmaraşta böyle bir vakanın olması olağan dışıdır bir kısım provakatörlerin tezgahı olduğunu düşünüyorum dedi ve geniş çaplı araştırma yapıldıktan sonra olayın gerçegini kamuoyuyla paylaşılıcağını ifade etti.
    EZAN SESİNDEN RAHATSIZ OLUYORUZ DİYEN BİR GRUBA ÇOK YILLAR ÖNCESİNDE``DÖNEMİN VALİSİ DİYOR Kİ HAYKIRANLARA , MUHTEREM ARKADAŞLAR HİÇ TELAŞA SIKINTIYA MEHAL VERMEYELİM EZAN OKUNMAYAN NERESİ VARSA ORALARA GÖNDERELİM SİZİ DİYOR``YAAA...İŞTE ÖYLE BİRŞEY.
    NOT;EZANIN KISILMASI KONUSUNU ÖNEMİNE BİNAEN İL MÜFTÜMÜZ CELAL SÜZGEÇ'E SORDUK kendileri adı geçen camideki sorunun teknik bir arzadan kanaklandığını düşnüyorum dedi.Ancaaak:yaptığımız araştırmalara göre;kahramanmaraş camilerinde ezan merkezi sistemden okunmaktadır
                                                                                                                             .İSTİKLAL HABER MERKEZİ 
                               
    Bu haber 770 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum