Kahramanmaraşspor'a Kötü Haber 12 Şubat Stadyumu Kapatılıyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yazısına istinaden aldığı karar neticesinde 12 Şubat Stadyumu kapatılıyor.

    Kahramanmaraşspor'a Kötü Haber 12 Şubat Stadyumu Kapatılıyor
    26 Şubat 2015 - 11:23

    Son günlerde büyük sıkıntılarla boğuşan Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımı Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor önceki gün akşamüzeri yine büyük bir şok yaşadı. Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yazısının ardından TFF’den iki kulübe fakslanan yazı ile Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor büyük şoka uğradı.

    Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürlüğünün 24/02/2015 tarihli, 2015/35-10/301 sayılı ve 12 Şubat Stadı konulu yazısında, Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun 18.02.2015 tarihli 2015/2 sayılı yazısı ile 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yazısına istinaden iki kulübe önceki gün akşam bir faks çekti. 

     

    GELEN FAKS ŞOK ETKİSİ YAPTI

    TFF Maç Planlama Müdürlüğünün 24/02/2015 tarihli, 2015/35-10/301 sayılı ve Genel Sekreter Özcan Şepik imzasıyla gönderilen yazıda 12 Şubat Stadyumunun kapatılacağına dair şu bilgilere yer verildi; 

    “İlgili:   Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu’nun 18.02.2015 tarihli 2015/2 sayılı yazısı.

    Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun ilgili yazısında Kahramanmaraş 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğini bildirmektedir. Bu nedenle 2014-2015 sezonunda iç saha müsabakalarını oynayacağınız Spor Toto 3. Lig- Spor Toto 2. Lig kriterlerine uygun bir stadın tahsis yazısı ile birlikte en geç 25.02.2015 Çarşamba günü saat 15:00’e kadar TFF Maç Planlama Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerekmektedir. 

    Gereğini bilgilerinize rica ederim.

    Saygılarımla.” denildi.

     

    İKİ KULÜP YÖNETİCİLERİ KARARI ARAŞTIRIYOR

    İki kulüp başkanlığına gönderilen bu yazı sonrası ve alınan karar neticesinde büyük bir araştırma yapan, Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımın yönetimleri, neden böyle bir karar alındığını öğrenmeye çalıştı.

     

    Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun neden böyle karar aldığını öğrenmeye çalışan iki kulüp yönetimi, yanlışın düzeltilmesi için acil girişimlerde bulundu. Böyle bir kararın neden ya da nasıl bir sebep gösterilerek alındığına dair Kahramanmaraşspor Kulübü ilk açıklamayı yaparken, büyük tepki gösterdi.

     

    İLK TEPKİ BÜYÜKŞEHİR’DEN

    Kahramanmaraş’ın her iki takımına eşit mesafede yaklaşan Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları Derneği TFF kanalı ile gönderilen ve Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun talimatları doğrultusunda 12 Şubat Stadyumu kapatılacağı konusunda tepkilerini sosyal medya aracılığı ile belirterek, “Geçtiğimiz sezon PTT 1. lige ev sahipliği yapan ve yapılan 7 milyon liralık yatırım ile birçok şehirde olmayan hizmet seviyesine ulaşmıştı. Şimdi bu karar nereden çıktı diyerek” serzenişte bulundular.

     

    YÖNETİM BAZINDA İLK TEPKİ AS BAŞKAN FINDIK’TAN

    Kahramanmaraşspor As Başkanı Fikret Fındık’ın sosyal paylaşım sitesinden yaptığı ilk açıklama ve tepkide, bu kararın kabul edilemeyeceğini belirtti.

    As Başkan Fikret Fındık açıklamasında, “Kahramanmaraşspor'a gönül vermiş kadim dostlarım, bugün kulübümüze gelen bir yazıyla bundan sonra 12 Şubat Stadyumunda oynayacağımız maçlar İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı ve güvenlik gerekçesiyle kalan maçlarımızı 12 Şubat Stadyumunda oynayamayacağımız bildirilmiştir. Bu kabul edemeyeceğimiz sağlıksız bir karardır. Alınan bu karar şu anda ligde bulunduğumuz durum itibarı ile bizi taraftarımızdan kopararak dezavantajlı bir duruma sokmaktadır. 12 Şubat Stadyumunun kapatılması Kahramanmaraşspor'un sırtına vurulan büyük bir hançerdir. İnanmak istemiyoruz ama takımımızın üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır, ama şunu bilsinler ki bu oyunu mutlaka bozacağız. Yasal yollarla direnerek bu karardan dönülmesini sağlayacak mücadelemizi vereceğiz. Görevde bulunduğum süre içerisinde tüm gelen rakip takımların hayran kaldığı böyle güzel bir stadyumun kapatılması düşündürücü ve endişe vericidir. Temennimiz en kısa zamanda bu yanlış karardan dönülmesidir. 12 Şubat Stadı Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülizar olamaz" dedi.

     

    TARAFTARLAR EYLEME HAZIRLANIYOR

    Kahramanmaraşspor taraftarları İl Spor Güvenlik Kurulunun TFF’ye gönderdiği yazı üzerine 12 Şubat Stadyumunun kapatılma kararına tepkili ve büyük bir eyleme hazırlanıyorlar.

    Akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a gönderilen resmi yazı ile 12 Şubat Stadyumunun müsabakalara kapatıldığını ve maçları başka bir stadyumda oynanmasının iletilmesinin ardından, geçtiğimiz yıl PTT 1. Lig maçları oynanan ve yapılan 7 milyon liralık yatırım ile birçok Süper Lig takımının stadyumundan daha da iyi bir duruma getirilen 12 Şubat Stadyumu hakkında böyle bir karar alınmasını büyük bir şaşkınlık ile karşıladı. Bu sezon da Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor maçlarına ev sahipliği yapan 12 Şubat stadyumu üzerinin kapalı olmaması haricinde bir sorunu yok.

    Bu haber Kahramanmaraşspor camiasında büyük bir infiale neden oldu. Ligde kalma adına kritik bir süreçten geçen Kahramanmaraşspor yönetimi ve taraftarları bir araya geldi ve bu görüşme sonrası büyük bir eylem yapma kararı alındı.

     

    TARAFTARLARDAN EN ANLAMLI SORULAR

    Alınan bu şok karar sonrası taraftarlarda hem sosyal paylaşım sitelerinden, hem de Kahramanmaraşspor Store’de yönetim ile buluşarak, büyük tepki gösterip, takımlarına sahip çıktılar. Alınan bu karara tepki gösteren taraftarlar, “Geçen yıl sezon başında önemli bir yatırım yapılarak, tadilattan geçirilen, ve daha sonra bir çok bölge takımlarının saha kapatma veya tadilatlardan dolayı Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumunda oynama talepleri bulunuldu. Hatta Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında Şanlıurfaspor ile Sivas 4 Eylül karışlaşması TFF tarafından kabul edilerek 25 Eylül 2014’te oynandı. Bunlarla birlikte hala birçok kulüp cezalar ve tadilatlar sebebiyle, 12 Şubat stadyumunun saha zemin ve stat güvenliği nedeniyle maçlarını bu statta oynamak için girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Eğer depremle ilgili ise neden geçtiğimiz yıl tadilat yapıldı da yıkılmadı. Mesele depremse neden daha önce bir önlem alınmadı. Asayiş ile ilgili bir problem varsa ki, bugüne kadar hiçbir şekilde saha olayları ile ilgili de her hangi bir saha kapama veya seyircisiz oynama cezası bile almayan bu iki kulübümüz neden taraftarlarından mahrum bırakılmaya çalışılıyor” diyerek serzenişlerde bulundular.

    Bu haber 1311 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum