KAHRAMANMARAŞLILAR BAŞKENTİ İNLETTİLER GELENEKSEL KURTULUŞ VE MADALYA

Kahramanmaraş Eğitim Vakfının geleneksel olarak her sene Nisan ayında organize ettiği "KURTULUŞ ve MADALYA" Gecesi bu sene BİLKENT Otelde yapıldı,

    KAHRAMANMARAŞLILAR BAŞKENTİ İNLETTİLER GELENEKSEL KURTULUŞ VE MADALYA
    18 Nisan 2015 - 12:42

    Kahramanmaraş Eğitim Vakfının geleneksel olarak her sene Nisan ayında organize ettiği "KURTULUŞ ve MADALYA" Gecesi bu sene BİLKENT Otelde yapıldı, Kahramanmaraş Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer,  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ecz Odası Bölge Başkanı Sayın Mustafa Hüdayioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Sayın Ahmet Kuybu, Çubuk Belediye Başkanı Sayın Tuncay Acehan, Çubuk kaymakamı Sayın Cemal Şahin, Ankara Vali Yardımcısı Sayın Ayhan Çiftaslan, Sivil Toplum kuruluşunun Başkanlarının yanında, KİPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hanifi Öksüz ve eşi, İSKUR Yönetim kurulu Başkanı Sayın A.Kadir Kurtul ve eşi, Büyükşehir Başkan Danışmanı Sayın Bünyamin Günal ve eşi, İşadamı Sayın Sermet Çuhadar ve eşi, ismini sayamadığımız onlarca hemşehrimiz Kahramanmaraş'tan ve diğer illerden gelerek Ankara'daki hemşehrilerimizle gecede buluştular
    Gecede Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Eski Kahramanmaraş'ı gösteren resimlerin olduğu bir sergi açmış, yine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı da K.Maraş'ın yöresel ürünlerinin satıldığı stantlar açmışlardır.

    Gecenin açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Sayın Mahmut Bayazıt İlimize "MADALYA ve "KAHRAMANLIK" verilişinin önemini değinerek, Maraşlıların verdiği kurtuluş mücadelesinin Milli Mücadelenin motivasyonu olduğunu, K.Maraş'ın yalnız kendini kurtaran şehir olmadığını, Maraş milli mücadelesinin dalga dalga ülkeye yayıldığını, K.Maraş'ın tarih yazdıran ve tarih yazan bir il olduğunu dile getirdikten sonra Vakıf çalışmaları hakkında bilgi arz etmiştir.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Vakfımıza ve K.Maraş'a katkı veren kişiler plaket takdim edilmiştir. Gecemizi onurlandıran Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer'e Vakfımızın Onursal Başkanı Av. Abdulkadir BAYAZIT, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç'a Vakfımızın Onursal Başkanı Prof. Dr. Fikret Eren, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hanefi Öksüz'e Vakıf Başkanı Mahmut Bayazıt, İSKUR Yönetim kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul'a ise, Çınar Mühendislik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu işadamı hemşehrimiz Selahattin Hacıömeroğlu takdim etmişlerdir.

    Vakfın faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla Kahramanmaraş Sevim Şirikçi Kız Meslek Lisesinin eğitmenlerine özel olarak hazırlatılan emeği göz nuru 100 x 70 cm ebadındaki siyah kadife kumaş üzerine sırmadan işlenmiş kırmızı şeritli madalyamızı açık artırma yolu ile satışa sunulmuş,  açık artırma 50.000-TL bedel ile KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz Bey'de kalmıştır. Ancak İskur Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul Bey de aynı değerde bir tanede kendisine yapılmasını Vakıf Başkanı Sayın Bayazıt'tan talep etmiştir.

    Geceye katılan yaklaşık 400 civarındaki K.Maraşlı TSM ve THM sanatçılarının şarkı ve türküleri ile eğlendiler. Geceye renk katan etkinliklerden biride "KUM ŞOV" olmuştur. Fransız askerlerinin hamamdan çıkan kadınları taciz etmesi ve kaleye bayrak çekilmesi temasının işlendiği Kum Şov hemşehrilerimizden büyük alkış toplamıştır.

    Gecede tekli fıstık ezmesine verilen numaralara yapılan çekişteki hediyelerinin de sahiplerine verilmesinden sonra dondurma şov yapılmıştır.

    Ankara'daki geleneksel "KURTULUŞ VE MADALYA "gecesi katılımcıların beğenisini alarak sona ermiştir. 


     


    Bu haber 1474 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum