Kahramanmaraş'ta Okul Önünde Bekleyen Gençlere Ceza Geldi

Kahramanmaraş'ta Okul önlerinde gereksiz bekleyen 28 kişiden 11 kişiye, Kabahatler Kanununa göre para cezası uygulaması devam ediyor.

    Kahramanmaraş'ta Okul Önünde Bekleyen Gençlere Ceza Geldi
    13 Mayıs 2016 - 14:26

    Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda okulla ilgisi bulunmadığı halde okul yakınında bulunan 11 kişiye  idari para cezası kesildi.

     

    “Okullarla İlgisi Olmayan Okul Çevresinde Toplanan Şahısların Okul Çevresinden Uzaklaştırılması ve Buna Uymayanlara İdari Para Cezası Uygulanmasına Dair Karar” bugünden itibaren yürürlüğe girdi.  Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan açıklamada özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde veya öğrencilerin toplanma ve dağılma güzergahlarında eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi olmayan kişiler bulunulduğuna dikkat çekildi. Yasağın amacı,  Kahramanmaraş il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevresinde şiddet olaylarının engellenmesi, okul giriş - çıkış saatlerinde asayiş ve trafik yönünden gerekli düzenlenmenin yapılması, okul çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak, okulla ilgisi bulunmayan kişilerin okul önlerinde ve çevrelerinde toplanmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilere ve öğretmenlere gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu madde satıcılarının asıl hedefi olan gençlerimizin uyuşturucu madde zararlarından ve satıcılarından korunmaları, yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü faaliyet gösteren örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının önüne geçmek olduğu açıklandı. 

    Bu haber 844 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum