KAHRAMANMARAŞ'TA İKİ YENİ BÖCEK TÜRÜ BULUNDU

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite( KSÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aslan tarafından Yapılan Saha Araştırmasında İki Yeni Böcek Türü Bulundu.

    KAHRAMANMARAŞ'TA İKİ YENİ BÖCEK TÜRÜ BULUNDU
    25 Nisan 2019 - 13:10

    Prof.dr. aslanın yaptığı arazi araştırmasında (dağ şekeri) adlı bitki üzerinde  yaşayan ve literatürde bulunmayan iki farklı böcek türünü ortaya çıkardı.

    Aslan yaptığı  açıklamada, araştırmaları sırasında tesatüf sonucu (dağ şekeri) bitkisi üzerinde gördükleri böcekleri takibe aldıklarını söyledi. Aslan incelemede bulunduklarını anlatarak şunları söyledi.  Bunlar  (torymidae  familyasına) bağlı. Bu konuda uzman olan prof. Dr. Miktat Doganlar hocamla incelemesini yaptık.Bu böceklerin literatürde olmadığını,dünya için yeni tür olduğunu belirledik.Bu çalışmamız yurt dışında bilimsel yayın yapan bir dergide yayımlandı.

    Doğadaki dengenin korunması acısından böceklerin önemine dikkat çeken Aslan,dünya üzerinde halen bilinmeyen bir çok böcek türü olduğunu dile getirdi.Murat Aslan, literatüre kazandırdığı böceklere (Kahramanmaraşensis) ve oğlunun adından yola çıkarak(Hasanberkayı) isimlerini verdi.

     

    Bu haber 586 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum