Kahramanmaraş'ta Ekonomi Zirvesi Düzenlendi

    01 Haziran 2015 - 13:33

    Ekonomi Bakanlığının Koordinesinde Maliye, Gümrük Ve Ticaret, Bilim Sanayi Ve Teknoloji, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Ve Müsteşar Yardımcılarının Katılımı İle Kahramanmaraş Ekonomi Zirvesi Düzenlendi.

     

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda Gerçekleşen Program Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşının Okunmasın Ardından Başladı.

     

    Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç Ve Ksü Rektörü Durmuş Deveci’nin Açılış Konuşmalarının Ardından Zirveye Geçildi.

     

    Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 2023’te Türkiye’nin İlk 10 Ekonomisi Arasına Girmesi İçin Her Türlü Alt Yapıyı Sağlıyoruz. Bize Düşen Ne İse Yapma Gayreti İçerisindeyiz” Dedi.

     

    Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer İse Büyük Hedefler Bulunduğunu, Bu Hedeflere Varabilmenin Gayreti, Çabası Ve Telaşında Olduklarını Söyledi.

     

    Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Avrupa’da, 2008 Krizinden Bu Yana Yaklaşık 4 Milyon Kişi İşsiz Kalırken, Türkiye’de 7 Milyon Kişiye İlave İstihdam Sağlandığını Söyledi.

     

    “Bu Büyümenin En Önemli Ayaklarını Bir Tanesi De İhracattır” Diyen Yıldırım Şöyle Konuştu: “

     

    Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası (Kmtso) Başkanı Kemal Karaküçük De Kentin Ekonomik Performansının Sürdürülebilir Olması İçin Yoğun Çaba Harcadıklarını Belirtti.

     

    Karaküçük, Kahramanmaraş’ımız 226 İhracatçı Şirketi İle 115 Ülkeye İhracat Yaptığını Söyledi.

     

    Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek,  Kahramanmaraş İthalatındaki Göstergeleri Slayt Eşliğinde Katılımcılara Anlattı.

     

    Konuşmaların Ardından Ekonomi Zirvesine Geçildi. Zirvede Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Gelir İdaresi Daire Başkanı Mehmet Arabacı, Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Pakdil, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme Yapısal Uyum Genel Müdürü Nihat Bingöl’e Sorular Yönetildi.

     

    Bu haber 986 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum