Kahramanmaraş Öğrenme Şenliğine Ekinözü Türküleri Damga Vurdu.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından kentin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen "Öğrenme Şenliği" Kahramanmaraş’ta 4 Kasımda başladı.

    Kahramanmaraş Öğrenme Şenliğine Ekinözü Türküleri Damga Vurdu.
    05 Kasım 2014 - 09:15

    Kahramanmaraş Öğrenme Şenliği “04-06 Kasım Tarihleri saat:10.00’da Osman Sayın Kapalı Spor Salonunda Başlayan Öğrenme Şenliğine Kahramanmaraş Merkez ve 11 İlçe katıldı.

    Bugün Sabah Osman Sayın Kapalı Spor Salonundaki Öğrenme Şenliğine 11 İlçe arasından Katılan Ekinözü İlçesi Başta sosyal, kültürel ve ekonomik özgülerini sergilediler.

    Öğrenciler İlçenin Sanat Eslerlerinden olan Şair Abdurahim Karakoç’un Şiirleri ile İlçenin Türkülerini seslendirdiler.

    Ekinözü Yunus Emre Orta Okulu ve Ekinözü Yatılı Bölge Orta Okulu Müzik Öğretmenleri Eşliğinde öğrencileri Davetlierilere muhteşem bir konser veriyor.

    programda birbirinden güzel türküler seslendiren minik öğrenciler Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER Ekinözü Bölümünü Ziyaret Ederek İlk Öğrencilerin Seslendiği Şiirleri ve Türküleri Dinledi Vali GÜVENÇER Özelikle Öğrencilere Yogun ilgi Gösterdi Özelikle Ekinözü Yunus Emre Orta Okulu Öğrencilerinden İbrahim BOZDOĞAN’ın Abdurahim Karakoç’un Sarı Saçlarını deli Gönlüme Bağlamışım Çözülmüyor Mihriban Şiirini Öğrencin Çok Güzel seslendiğini İfade ederek Tekrar Dinledi.

    Öğrencilerle Tek tek Konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER Öğrenciler ve Öğretmenleri ile Birlikte Fotoğraf Çektirdi Ekinözü İlçesine geldiği Zaman Aynı Gurup Tekrar Dinleyeceğini de İfade ederek Öğrencilerin çok yetenekli olduğunu Üstelik türkü okumayı da çok seviyorlar dedi .

    Önceki yıllara oranla bu yıl biraz daha seviyelerini yükselttiler. Gelecekte içlerinden çok iyi sesler çıkacağına inanıyorum. Onlara tavsiyem derslerini aksatmasınlar müziği de sakın bırakmasınlar” Diye konuştu Öğrenciler gerek sesleri gerekse sahne duruşlarıyla büyük alkış aldı.

    Ekinözü Belediye Başkanı Nursi ÇELEĞEN İse Ekinözü Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Düzenlenen Şenlikte İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinin tanıtılması Çok Güzel Olduğunu Önem Olduğunu İfade ederek İlçenin Tanıtılması İçin Elinden gelen Gayreti Göstereceklerini İfade etti.

    Bu haber 2102 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum