KAHRAMANMARAŞ İHHDAN YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

    11 Mart 2015 - 11:28 - Güncelleme: 11 Mart 2015 - 11:46

    1 Mart- 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yetim Dayanışma Günleri sebebiyle Derneğimiz ile Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Kahramanmaraş genelinde ortaokul ve liseler arasında "YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER" isimli bir resim ve şiir yarışması düzenliyoruz.
    Ortaokul ve Liselerdeki tüm öğrencilerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyoruz.

    Ortaokul kategorisi ( 5. 6. 7. ve 8 sınıflar);

    1. Öğrenci: Tablet Bilgisayar,

    2. Öğrenci: Fotoğraf Makinesi

    3. Öğrenci: Kol Saati

    Lise kategorisi;

    1. Öğrenci: Dizüstü Bilgisayar

    2. Öğrenci: Tablet

    3. Öğrenci: Cep Telefonu

    Yarışma okullarda eğitim gören çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olmalarını, savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların 
    sorunlarına dikkat çekmeyi hedeflemektedir.
    Türkiye’de 8 bin, dünyada ise 60 bin yetim çocuğa destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından bu yana organize ettiği "Yetim Dayanışma Günleri"ni bu yılda da sürdürüyor. 2015 Yetim Dayanışma Günleri ile dünya çapında 41 ülkede 427 proje gerçekleştirmeyi planlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu projelerin 116’sı ile Türkiye’de 23 bin, dünya üzerinde gerçekleştireceği 311 proje ile de 157 bin yetim çocuğa yardım eli uzatmayı planlıyor. Organizasyon kapsamında ev tamir ve inşaası, okul inşaatları, kırtasiye dağıtımı, sağlık taramaları, sünnet organizasyonları ön plana çıkan faaliyet olacak.


    Bu haber 891 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum