"KADROSU TEKNİSYEN YARDIMCISI OLAN MEMURA ÇAY DAĞITTIRILMAKTA, TEMİZLİK YAPTIRILMAKTA"

Büro Memur Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan sivil memurlar haklarının verilmediği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

    "KADROSU TEKNİSYEN YARDIMCISI OLAN MEMURA ÇAY DAĞITTIRILMAKTA, TEMİZLİK YAPTIRILMAKTA"
    11 Mart 2015 - 14:12

    Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 657 sayılı kanuna tabi olarak 15 bin sivil memurun görev yaptığına işaret eden Büro Memur Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, bunların uygulamada memur olarak değil işçi olarak görüldüğünü savundu.Sivil memurların bir görev tanımının dahi bulunmadığını ileri süren Küçükdevlet, sivil memurların devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmediğini ve yıllardır haklarının da verilmediğini öne sürdü.Küçükdevlet, kadrosu teknisyen yardımcısı olan memurlara çay dağıttırıldığını, temizlik yaptırıldığını, badana boya yaptırıldığını iddia etti.Yaptıkları çalışmalar sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki sivil memurlara sendikalara üye olma hakkını kazandırdıklarını ifade eden Büro Memur Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak yaklaşık 15 bin kişi görev yapmaktadır. Bu kardeşlerimiz, Teknik Hizmetler, Yardımcı Hizmetler, Genel İdari Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Yardımcı Sağlık Hizmetleri, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri, Avukatlık Hizmetleri sınıflarında çalışmaktadır.”olma hakkını kazandırdıklarını ifade eden Büro Memur Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak yaklaşık 15 bin kişi görev yapmaktadır. Bu kardeşlerimiz, Teknik Hizmetler, Yardımcı Hizmetler, Genel İdari Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Yardımcı Sağlık Hizmetleri, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri, Avukatlık Hizmetleri sınıflarında çalışmaktadır.”

    “KADROSU TEKNİSYEN YARDIMCISI OLAN MEMURA ÇAY DAĞITTIRILMAKTA, TEMİZLİK YAPTIRILMAKTA”

    Teknisyen yardımcısı olarak görev yapan memurlara boya badana yaptırıldığını öne süren Küçükdevlet, bu durumun Devlet Memurları Kanunu’nda ve Anayasa’nın eşitlik ilkesinde yeri olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Emniyetteki sivil memur kardeşlerimiz, her ne kadar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabii olsalar da, sadece isim olarak devlet memurudur. Çünkü bu kardeşlerimiz, uygulamada devlet memuru olarak değil, işçi olarak görülmekte ve çalıştırılmaktadır. 657 Sayılı Kanun ile işe alınan sivil memurlar, devlet memurları kanununda yer almayan Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre polis gibi cezaya tabi tutulmaktadır. Bu yüzden sivil memurlar, amirlerinin iki dudağı arasına sıkışıp kalmaktadır. Sivil memur kardeşlerimizin maalesef bir görev tanımı dahi bulunmamaktadır. Sivil memurlar, devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmediği gibi yıllardır hakları da verilmemektedir. Kadrosu teknisyen yardımcısı olan memura çay dağıttırılmakta, temizlik yaptırılmakta, yeri geldiğinde bahçe sulattırılıp badana boya yaptırılmaktadır. Bu yaşananların, ne Devlet Memurları Kanunu’nda, ne de Anayasa’nın eşitlik ilkesinde yeri vardır.”

    “EMNİYETTEKİ SİVİL MEMURLAR IRGAT DEĞİLDİR”

    Terör örgütlerinin sivil ya da polis memur ayrımı yapmadığını belirten Küçükdevlet, birçok çalışanın görev başında şehit edildiğine dikkat çekerek şu şekilde konuştu: “Emniyetteki sivil memurlar ırgat değildir, amirinin iki dudağı arasına sıkışmış köle değildir. Sivil memurlar, devlet memurudur ve devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalıştırılmalıdır. Polislerle mesai arkadaşı olan, omuz omuza görev yapan sivil memurların can güvenliği maalesef yoktur. Terör örgütleri, sivil memur ve polis memuru ayrımı yapmamaktadır. Birçok sivil memur, görevi başında şehit olmuştur. Sivil memurlar, teşkilat içerisinde çalışmaları nedeniyle polislerin maruz kaldıkları psikolojik baskıya maalesef aynı şekilde maruz kalmakta ve psikolojik olarak yıpranmaktadırlar.  Ceza alırken polis gibi görülen ancak iş ödüle gelince yok sayılan sivil memurlara ne yıpranma payı ne de terör tazminatı verilmektedir.”

    “DEVLET MEMURU ONURUNA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMASINI İSTİYORUZ”

    Büro Memur-Sen Şube Başkanı Halil Küçükdevlet Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan sivil memurlarla ilgili olarak isteklerini şu şekilde sıraladı: “Sivil memurların hakları ile ilgili yasal çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yaklaşık 11 yıldır açılmayan görevde yükselme sınavının en kısa zamanda açılmasını istiyoruz. Sivil memur kardeşlerimizin acilen görev tanımının yapılmasını istiyoruz. Sivil memurların Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü’nden çıkarılmasını istiyoruz. Sivil memurlara yıpranma payı istiyoruz. Polislere ödenen terör tazminatının sivil memurlara da verilmesini istiyoruz. Kısacası, sivil memurların devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalışmasını istiyoruz.

    Bu haber 13690 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • veysi kanak
      6 yıl önce
      başkanım emniyet teşkilatına bişeyi kabul etirmek çok zor bir iş 33yıllık görev hayatımdan nelere şahit olmadımki 1986 emniyet müdürü ve babam dükanımı kapatırıb sanatkar istiyoruz deyip alınanteknisye ve bekcilerde benden başka lise mezunu yoktu .ve33 yıldır bu ailenin bir ferdiyim gün geldi ilçe ilçe gezdim grev icabı ama boş 3 pusu yedim ama aileden kopamadım . hizmetli sınıfı persöneli olarak657 sayılıdevlet memurları kanunund yer alırken3201sayılı emniyetteşkilatı kanunda kelimeolarakda geçmemekteyiz oysa daha memuriyete başlamadan sınavları sağlık raporu tahkikatı ile bir polis memuru gibi görülmektedir .Polis memuruna uygulanan bütün kiriterleri teknisyeyardımcılarına uygulanmamaktadır Adaylar emekli oluncaya kadar aleyhinde oluşan her türlü görev ve sorumlulukta,,adı geçmesine rağme.. Hertürlü görev ve sorum emniyet teşkilatı kanunda bahsedilmemektedir