İSTANBUL TEMA TOPLULUĞUNDAN FİDAN DİKME ŞENLİĞİ

İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Silivri Genç TEMA Topluluğu yetiştirdikleri fidanları, çevre okulların da katılımıyla Çatalca’da bulunan Fikriye Balcı yerleşkesine diktiler.

    İSTANBUL TEMA TOPLULUĞUNDAN FİDAN DİKME ŞENLİĞİ
    02 Mayıs 2019 - 14:26

    Çevre dostu üniversite olarak da bilinen İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin Kamp, Doğa ve Gezi Kulübü İRU ile Genç Tema Topluluğunun ortak projesi fidan dikim şenliğiyle sonuçlandı. Silivri çevre okullarında tohumdan başlamak kaydıyla öğrencilerle birlikte yaklaşık 6 ayda yetiştirilen fidanlar, yine bizzat öğrencilerin elleriyle İstanbul Rumeli Üniversitesi Fikriye Balcı Kampüsünde toprağa ekildi.

    2018 Kasım ayında doğadan meşe palamudu tohumlarının toplanmasıyla başlanan çalışmada, her bir tohum çevre okulların öğrencilerinin ellerinde birer fidana dönüştü. 6 aylık süre zarfında tohumun gelişimini bizzat yakından takip eden öğrenciler, fidanları toprağa dikerken görevlerini tamamlamanın keyfini yaşadılar.

    45.000 ağacın dikili olduğu ve Yeşil Kampüs diye de anılan İstanbul Rumeli Üniversitesi Fikriye Balcı Kampüsünde gerçekleşen organizasyona İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Tema gönüllüsü öğrencilerin yanı sıra Silivri’den Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Gazi ilkokulu, Silivri Ortaokulu ve Turgut Reis ilkokulunun öğrencileri de katıldı. 200’den fazla fidan toprağa dikildiği ve Silivri Dans folklor ekibinin danslarıyla renk kattığı neşeli organizasyon öğrencilerin piknik yapmasıyla son buldu.

    Bu haber 580 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum