İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNUN 2. ÖDÜLÜ.

Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödülleri’nden İstanbul Devlet Tiyatrosuna 2 ödül.

    İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNUN 2. ÖDÜLÜ.
    01 Mayıs 2019 - 08:52

     Bu yıl 7.’si düzenlenen Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri, 29 Nisan 2019 Pazartesi akşamı Dada Salon Kabarett’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Saydam Yeniay “Kosovalı Peer Gynt” oyunuyla En İyi Yönetmen Ödülü, Burcu Melek Bozan “80 Günde Devri Alem” oyunuyla En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü’nün sahibi oldu.      

       Yeton Neziray’ın yazıp Senem Cevher’in dilimize çevirdiği, “Kosovalı Peer Gynt”ile Saydam Yeniay’ın, En İyi Yönetmen ödülünü kazandığı oyun; 1990 - 2014 yılları arasında ülkesindeki olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatır.

       Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarladığı, Başak Othan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahnelenen “80 Günde Devri Alem” oyunuyla Burcu Melek Bozan’ın, En İyi Kostüm Tasarımı ödülünü kazandığı oyun, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse giren Bay Phileas Fogg’un başından geçen maceraları eğlenceli bir dille anlatır. 

    Bu haber 595 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum