İsrail'in Katliam Saldırıları Protesto Edildi

Ulu camide toplanan bir grup İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etti.

    İsrail'in Katliam Saldırıları Protesto Edildi
    19 Temmuz 2014 - 08:30

    Sosyal paylaşım sitesi üzerinden organize olan bir grup Kahramanmaraş Ulu Camiinde Cuma namazı sonrası Gazze’de İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze kılarak Filistinlilerin katledilmesini protesto etti.

    Sloganlarla İsrail’in kadın, çocuk ve sivillere yönelik yaptığı katliam saldırılarını protesto eden grup kılınan cenaze namazının ardından basın açıklaması yaptı.

    Toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memduh Kayıklık şunları dile getirdi: “İsrail’in 1940’lı yıllardan beri sürekli Müslümanlara yönelik katliam yaparak adeta insan olarak görmeyişi, zaten Tevrat’ta da yazar, bütün insanların Yahudiler için yaratılmış hizmetkarlardır sadece. Onların öldürülmesinden kendilerine göre Tanrıları karşısında bir veballeri yoktur. Ancak tüm dünyanın bu zulme sessiz kalması insanı çok düşündürüyor, çok üzüyor. Ölen eğer bir Hıristiyan ya da Yahudi olsaydı bütün dünya basını arkasında dururken diğer taraftan bir Müslüman şehit düştüğünde ya da binlercesi şehit düştüğünde bakıyorsunuz ki dünya sus pus oluyor. Bu yüreğimizi çok yaralıyor. Sanki 4. Dünya savaşı Müslümanlara karşı ilan edilmiş gibi bakıyorsunuz Doğu Türkistan’da 30 milyondan fazla Müslüman şehit edilmiş bir bakıyorsunuz başka bir yerde timsahlara atılanlar Müslümanlar bir bakıyorsunuz başka bir bölgede ateşlere atılanlar, Arakan’da Müslümanlar.  İman etmekten başka hiçbir suçu olmayan bu insanları geçmiş dönemde nasıl ki ateşlere atılmışsa bu günde üzerlerine ateş attıklarını görüyoruz. biz buna tepkisiz kalmak istemedik, geldik ki en azından tarafımız belli olsun.”

    Basın açıklamasının ardından toplanan grup olaysız şekilde dağıldı. 

    Bu haber 1002 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum