İNADINA BARIŞ , İNADINA KARDEŞLİK

Ankara'da yaşanan saldırı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde Eğitim- Sen ve CHP ,HDP ve Alevi Kültür dernekleri tarafından protesto edildi.

    İNADINA BARIŞ , İNADINA KARDEŞLİK
    13 Ekim 2015 - 15:00 - Güncelleme: 13 Ekim 2015 - 15:05

    Eğitim- Sen Pazarcık İlçe Şubesi tarafından düzenlenen ve Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayları Ali Öztunç, Eylem Çağraş, Hakların Demokratik Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Gençer, Alevi Kültür Derneklerinde katılımı ile Ankara’daki Saldırıyı Kınadılar.

              Eğitim sen Pazarcık ilçe şubesin önünden Başlayan yürüyüş ile kent Merkezine gelen gurup burada 5 dakika oturma eylemi yaparak saldırıya ilişkin Eğitim sen İlçe sekreteri Özgür Güler basın açıklaması yaptı.  Güler  Hergün bir katliam haberiyle uyanır olduk. Daha Suruç’un, Diyarbakır’ın, Cizre’nin, Silopi’nin yaraları kanarken bu sabah yine yüreklerimizi yakan bir katliamla karşı karşıya kaldık. Konfederasyonumuzun ve diğer sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Ankara’da gerçekleştirilmek istenen “Savaşa İnat Barış ve Kardeşlik” mitingine alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Şuan onlarca arkadaşımız barıştan ve kardeşlikten yana olmanın bedelini patlatılan bombalar yüzünden hayatlarıyla ödediler, birçok arkadaşımızdan haber alınamıyor. Yüzlerce arkadaşımız hastanelerde ve ülkenin başkenti savaş alanına dönmüş durumda.

            Türkiye’de savaştan, silahlanmadan rant uman ve bunun üzerinden oy hesapları yapanlar, barışı savunmak yerine sürekli çatışma ve savaş çığırtkanlığı yapanlar bu katliamın sorumlusudur…

           Yıllardır şiddet ve baskı politikalarında ısrar edenler, tek başına iktidar nidalarıyla göz göre göre ülkeyi yangın yerine çevirenler bugün bu katliamın sorumlusudur.

           Yıllardır halkları birbirine karşı kışkırtıp bunun üzerinden “oy avcılığı” yapanlar, yüzyıllardır iç içe yaşayan halklar arasındaki kardeşlik bağlarını koparmaya ve ülkede iç savaş çıkartarak, tek başına iktidar hedeflerine ulaşmanın hesapları yapanlar bugün bu katliamın sorumlusudur.

           Bombaların patlamasından sonra ambulansları göndermeyen, yaralıların üzerine tomalarla ve gaz bombalarıyla saldıranlar bugün bu katliamın sorumlusudur.

          Aksaray’da oturup büyük ülke naraları atanlar bugün bu katliamın sorumlusudur.

    Bu katliamı yapanlar, bu katliamı destekleyenler bilmelidir ki bu halk bu katliamı ve sorumlularını unutmayacak ve hesabını soracaktır.

           Bizler bu ülkenin barıştan ve kardeşlikten yana insanları olarak; barış ve kardeşliğe olan umudumuzu ve inancımızı yitirmeyeceğiz.

          Bizleri bu katliamlarla yıldıramayacaksınız. İnadına barış, inadına kardeşlik demeye devam edeceğiz…

           Buradan hayatını kaybeden arkadaşlarımızın ailelerine ve tüm demokrasi güçlerine  ve halkımıza bas sağlığı diliyoruz ve yaralı arkadaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz..

    İNADINA BARIS İNADINA KARDEŞLİK…

         Sevgili dostlar sizleri, kalleşçe katledilen arkadaşlarımızın anısına 5 dakikalık sessiz oturma eylemine davet ediyoruz.

    Bu haber 9268 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum