Hobi Olarak Başlamışlardı, Şimdi Taleplere Yetişemiyorlar..

KAHRAMANMARAŞ’ın Afşin ilçesine bağlı Çoğulhan Mahallesi’nde hobi olarak başladıkları ördek yetiştiriciliğini büyüten 2 ortak, bin 500 ördeğin bulunduğu çiftlik kurdu.

    Hobi Olarak Başlamışlardı, Şimdi Taleplere Yetişemiyorlar..
    27 Eylül 2018 - 12:08

    Evlerinin yanındaki 3 dönüm araziyi çiftliğe dönüştüren Kemal Doğan ve Sefa Seven isimli ortaklar, buğday, mısır ve silajla besledikleri organik ördeklerin, lezzeti ile meraklılarının vazgeçilmezi haline geldiğini söylediler.

    Afşin ilçesine bağlı Çoğulhan Mahallesi'nde Kemal Doğan ve Sefa Seven isimli ortaklar, geçtiğimiz yıl hobi olarak ördek yetiştirmeye karar verdi. 100 adet civciv alan Doğan ve Seven, aradan geçen bir yıl sonunda işlerini büyütüp çiftlik kurmaya karar verdi. Evlerinin yanındaki boş alana kümesler yapan Doğan ve Seven, çiftlik haline getirdikleri alana yaklaşık 3 ay önce bin 500 adet ördek yavrusu bıraktı. Pekin ördeği cinsi hayvanları sadece mısır, buğday, bulgur unu, silaj ve ekmekle besleyip büyüten ortaklar, yolum işlemleri için de mahalledeki 10 kişiye istihdam sağladı.

    Yetiştirdikleri ördekleri, Elbistan ve Afşin ilçesindeki marketlere sattıklarını belirten ortaklardan Kemal Doğan, "Bölgenin ekonomisine katkı sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

    Bu haber 973 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum