Göksun Belediyesi sosyal market açtı

Göksun Belediyesinin hayırsever vatandaşların da destekleriyle oluşturup hizmete açtığı ‘sosyal market’ ihtiyaç sahibi vatandaşların ellerinden tutmaya başladı.

    Göksun Belediyesi sosyal market açtı
    31 Mayıs 2019 - 13:05

    öksun Belediyesince ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için oluşturduğu sosyal market hizmete başladı.

    İlçe merkezindeki Belediye Sosyal Tesisleri bünyesinde oluşturulan markette belediye ve hayır sever vatandaşların tedarik ettiği malzemeler yer alıyor.

    Depolanan gıda maddeleri seri numaraları verilerek barkotlanıyor, bu sayede markete girip çıkan ürünler kontrol altına alınıyor.

    Hayırsever vatandaşların temin ettikleri yeni kıyafetler reyonlardaki yerini alırken, bedeni uymadığı giyilmeyen giysiler de yıkandıktan sonra elden geçirilerek askılardaki yerini alıyor.

    Sosyal markete gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, gıda ürünlerinden giysiye kadar bir çok malzemeyi buradan tedarik edip yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

    Sosyal market ile gelir durumu düşük ailelerin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, marketin sürdürülebilir hale gelmesi için hayırsever vatandaşlardan da destek beklediklerini söyledi.

    Yardımlaşma projesini yılın bütün günlerinde sürdürmeyi hedeflediklerini belirten aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Göksun Belediyesi olarak oluşturduğumuz sosyal market projesi ile ihtiyaç sahibi insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermelerini hedefliyoruz. Gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız buraya gelerek ihtiyaçlarını belirtip imkânlar ölçüsünde de ücretsiz bir şekilde ihtiyaçlarını giderecekler. Belediye bütçesinden ve hayırsever vatandaşların destekleri ile oluşturulan sosyal marketimizde gıda, giyim ve temizlik maddeleri yer almaktadır. Ramazan ayı dolayısıyla başlattığımız bu projeyi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın faydalanması için, hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile yıl boyu sürdürmeyi planlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız kimseye rencide edilmeden, hayrın kimden geldiğini bilmeden ihtiyaçlarını giderebilecekler. Bunun için hayırsever vatandaşlarımıza ve Belediye personelimize teşekkür ediyorum.”

    Bu haber 554 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum