GABED, MAĞDUR OLAN GAZETELERE SAHİP ÇIKTI

Kısa adı GABED olan Gazeteciler ve Basın Emekçiler Derneği, ilanı kesilerek mağdur olan GAP gazetesine sahip çıkarak, basın ilan kurumunun ilan keserek yıldırma politikasına karşı olduğu belirtildi.

      GABED, MAĞDUR OLAN GAZETELERE SAHİP ÇIKTI
    25 Ekim 2014 - 10:09

    GABED Başkanı Salih Dayıoğlu, “En başta size tepsi tepsi baklava gönderenleri denetleyin. Birkaç gazeteye para cezası keserek göz dağı vermek ve yıpratmak hiç de etik değildir. Gazetelere bir ikaz niteliğinde bilgi dağıtarak para cezası yerine uyarı yapılsa daha iyi olmaz mı?” Diyerek başladığı açıklamasında Gaziantep’te günlük olarak yayınlanmakta olan GAP ve AYINTAP gazetelerine yapılan ilan kesme haksızlığına değinip,” önemli gelir kaynakları resmi ilan gazetelerinin ilanını keserek yıldırma politikasına gidilmesi son derece yanlıştır, ayıptır günahtır.

    Bu insanların ekmeği elinden almaktan başka bir şey değildir. Basın ilan kurumunu bir denetleme uyulacaksa bunu tüm gazetelere uygulamalıdır. Baklava gönderenleri görmezlikten gelip, başkalarına katı kurallar uygulamak hangi vicdana sığar?” dedi.

     

    Dayıoğlu, bu amaçla haksızlığa uğrayıp mağdur olan GAP ve AYINTAP gazetelerine sahip çıktıklarının dile getirerek, çıkmaya da devam edeceklerini kaydedip, bunun için şu çalışmaların yapılacağını ifade etti.

     

     Basın ilan kurumunun yazılı basın üzerindeki baskısının ve yıpratmasının devam ettiğini, bu kapsamda günlük gazetelerin zoraki birleştirilmesi operasyonunda GAP ve AYINTAP gazetelerinin mağdur edildikleri, nedeniyle her türlü hukuksal çalışmaların sürdürüleceğini vurgulayan GABED Başkanı Salih Dayıoğlu, haksızlığın gidebiline kadar yılmadan mücadele edeceklerini bir kez daha sözlerine ekledi.

    Bu haber 1087 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum