FACEBOOK YAŞLANIYOR MU?

Artık hemen hemen her gün akıllı telefonlarımızda ya da bilgisayarlarımızdan sosyal ağlara giriyor saatlerimizi bu sosyal ağlarda harcıyoruz. Gerek dünyada , gerekse de Türkiye’de büyük patlama yapan ve hemen hemen tüm internet kullanıcılarının bir şekilde yer aldığı yer almayanlarında yakında yer alacağı tahmin edilen Facebook son zamanlarda hız kesmiş olsa da en büyük sosyal ağ etiketini taşımaya devam ediyor.

    FACEBOOK YAŞLANIYOR MU?
    29 Ekim 2016 - 13:21 - Güncelleme: 29 Ekim 2016 - 13:26

    Kahramanmaraş Fatih Anadolu Lisesi 11/C öğrencileri Rabia KAHYA , Gül PALALI , Büşra KARASU,Rabia GÜNEŞ, Fatma ARIK, Hilal AKBEN, Rümeysa KARAÜZÜM, Sibel ORMAN, Beyzanur BAYRAM felsefe öğretmeni Süreyya EDİKLİ’nin verdiği ‘’Yetişkinlerin Facebook kullanması’’ adlı saha çalışmasını yapmak için sokaklardayız.

    İnternet üzerindeki sosyal ağ siteleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de son yıllarda giderek popüler hale gelmiştir. Facebook’un kullanıcılar tarafından kullanımı kültürden kültüre değişiklik göstermektedir.

    Örneğin Kahramanmaraş’ta Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 30 yaş ve üstü bireyler tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Facebook’un dini ve sosyal hayatı taklit ettiğini savunmuştur. Ancak bir çok kişi zararlı bulup iş,eğlence ve iletişim için yararlı bulduklarını söylemiştir yaptıkları anket ve röportajlar sonucu insanların %70’inin Facebook kullandığını %30’ununda yararlı bulmadığısonucuna varmışlardır.Öğrencilerin yaptıkları araştırmada facebook kullanım yaşının gittikçe yükseldiği genç neslin farklı sosyal medya uygulamalarına yöneldiği ortaya çıktı.Özellikle 14-25 yaş aralığındaki gençlerin instagram,twitter gibi uygulamaları kullandığı facebooktan uzak durdukları ortaya çıktı.

    Bu haber 1111 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum